Geri Dön
Azer Bülbül: Düğün salonlarından milyonların kalbine

Azer Bülbül: Düğün salonlarından milyonların kalbine

Arabesk müziğin sevilen isimlerinden biri olan Azer Bülbül, gerçek adıyla Subutay Keskin’in ölüm yıl dönümü bugün. Bizler, Azer Bülbül’ün ölüm yıl dönümünde hayatına ve müziğine Molatik oluyoruz...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Yıldız Tezcan tarafından keşfediliyor

Azer Bülbül, Şubat 1967 tarihinde Kars'ta Subutay Kesgin adıyla dünyaya geldi. Ailesi ile Almanya'ya taşınan Azer Bülbül, düğün salonlarında şarkı söylerken ünlü sanatçı Yıldız Tezcan tarafından keşfediliyor. Azer Bülbül’e, Azer Bülbül adını veren isim de Yıldız Tezcan. Müzik kariyerine de 1984 yılında çıkardığı 'Garip Yolcu' albümü ile başlıyor Azer Bülbül.

Kariyerinin asıl çıkışını 1995 yılında çıkardığı 'Ben Babayım' adlı albümüyle yakalıyor Azer Bülbül. Albümünde yer alan 'Yaralandın Mı Ey Can', 'Dokunmayın Çok Fenayım', 'Her An Her Şey Olabilir' ve 'Çoğu Gitti Azı Kaldı' adlı şarkıları popüler olan Azer Bülbül, şarkı söylerkenki tavrı nedeniyle 'Titrek Kral' lakabı ile tanınmış bir isim.

Konsere 1 milyon kişi katıldı

Azer Bülbül belki de bazıları için tek kasetlik, zamanla kaybolan ünlülerden olacaktı ama; 'Ağıt’, ‘Zordayım’, ‘Kör Kurşun’, ‘Bana Düştü’ gibi tek kelimeyle klasik olacak albümlere de imzasını atarak tek kasetlik şarkıcı olarak kalmadı, sesini büyük kitlelere duyuran, milyonlarca hayranı olan bir sanatçı oldu. Hatta o kadar sevildi ki 1998'deki Gülhane konserine 1 milyon kişi katıldı.

Azer Bülbül bu ani gelen şöhreti kaldıramamış olacak ki, kendisiyle aynı duruma düşen diğer birçok sanatçı gibi, uyuşturucu batağına düştü. Hatta kokain kullandığı tespit edilerek 10 ay hapis cezasına çarptırıldı fakat cezası daha sonra paraya çevrildi. Üç yıl da uyuşturucu tedavisi gördü. O kadar zor bir süreçten geçmiş olmalı ki verdiği bir röportajda; "18 aydır temizim, artık o günleri anmak bile istemiyorum" ifadesini kullandı.

45 yaşında hayatını kaybetti

Uyuşturucuyla mücadelesinden sonra, 2007 yılının sonlarına doğru çıkardığı 'Kalemin Kırıldı' albümünde yer alan 'Alıştım', 'Dayanamıyorum', 'Zoruna Mı Gitti' şarkıları neredeyse herkesin bildiği ve dinlediği fenomen şarkılar haline gelmiş olan Bülbül; 2012'de yeni albümünün tanıtımını yapmak için Antalya'ya gitti. 6 Ocak günü, Antalya'da kaldığı otel odasında kalp krizi sebebiyle daha çok genç bir yaşta, henüz 45 yaşında hayatını kaybetti.

senolfazilet@hotmail.com

twitter.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler