Geri Dön
Bengü'nün yeni şarkısı sadece 'Tatlı' mı?

Bengü'nün yeni şarkısı sadece 'Tatlı' mı?

Tam bir yıldır neredeyse her hafta bir yeni akustik şarkı projesiyle karşımıza çıkan Bengü sonunda isyanımızı duydu. 'Tatlı' adlı 0 kilometre yeni Bengü şarkısı sadece 'Tatlı' değil aynı zamanda sempatik, trend ve doğru bir şarkı. Bengü eğer diskografisinde böyle 'Tatlı' devam ederse gerçek 'Altın Çağ'ına ulaşması an meselesi...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Korkma Kalbim' ve 'Gezegen' gibi dinamik hit'leriyle Türkçe pop'un Şampiyonlar Ligi'ne adını altın harflerle yazdıran Bengü, uzun bir zamandır akustik cover'larla karşımıza çıkıyordu. Her hafta bir yeni akustik şarkı projesiyle dijital platformlarda fazlasıyla istikrarlı ama bence biraz fazla uzun soluklu bir projeye imza atan Bengü bence 'zaman topluyor'du. 19 Şubat 2021'de yayınlanan 'Kalbim' şarkısının akustik versiyonuyla başlayan bu seri 2 Mart 2022'de 'Korkma Kalbim'in akustik versiyonuyla sona ermiş gibi gözüküyor şimdilik ki umarım öyledir. Dile kolay, tam 45 akustik şarkıdan bahsediyoruz. Bengü, dijital platformlardaki single mantığının yarattığı rüzgâra 'akustik proje' stratejisiyle uyum sağladı diyebiliriz. Ama 45 şarkı gerçekten çok fazlaydı. Her hafta bir yeni Bengü akustik şarkısı yerine 4-5 ayda bir 0 kilometre Bengü şarkısı duymak bence çok daha heyecan verici bir durum olurdu.

Haberin Devamı

Sadece 'Tatlı' değil aynı zamanda trend bir şarkı

Türkçe pop'un en sempatik vokallerinden biri olduğu tartışmaya kapalı bir konu olan Bengü, 'Altın Çağ'da kendisinden beklediğim golü atamamıştı. Çok daha yenilikçi ve trend şarkılarla yoluna devam etmesi gerektiğini düşündüğüm Bengü'den 'Günaydın' ya da 'Kimse Bilmesin' gibi 'standart Türkçe pop' şarkıları da duyduk son dönemde. Halbuki onun çok daha iddialı işlerle karşımıza çıkması gerekiyordu. Bir 'Feveran' bir 'Sığamıyorum' patlatmalıydı. Sonunda Bengü sesimizi duymuş. Hem de ne duymak! Turnayı gözünden vurmuş. Sözü Gülsen Karatoprak'a ait olan 'Tatlı' adlı 0 kilometre Bengü güzelliğinin bestesi ve aranjesi Volga Tamöz imzalı. Sadece 2 dakika 17 saniye süren şarkıda Gülşen'in son dönemdeki iki hit'i dikkate alınmış. Ancak bu asla 'kopyacılık' anlamında değil. Bengü, asla Gülşen'i kopyalamadan, niceliksel olarak başarılı olan doneleri kendine evrilterek bir hit parçasını bizlere hediye etmiş. Gülşen ve Edis düeti 'Nirvana' gibi sadece 2 dakika 10 küsür saniye süren 'Tatlı', yine yakın dönem Gülşen hit'lerinden 'Lolipop' gibi 'kop kopartmadan sıcak' olabilmeyi başarmış. Ama bunlardan daha önemlisi Bengü'nün vokali 'Tatlı'da cidden o kadar sempatik ve 'Tatlı' ki peş peşe dinlemek istiyorsunuz şarkıyı. Kısa şarkı kararı 'Nirvana'dan tanık olduğumuz üzere bir avantaj. Dijital dünyada niceliksel başarı artık hepimizin gözü önünde ve nitelik kadar nicelik de dikkat çekmek zorunda. 'Tatlı' vokalinden sözlerine, temposundan aranjesine sadece 'Tatlı' değil aynı zamanda 'trend' ve doğru bir şarkı.

Haberin Devamı

Böyle 'Tatlı' devam ederse gerçek 'Altın Çağ'ına ulaşması an meselesi

Fakat elbette bana göre şarkının minik nazar boncukları da var. Örneğin şarkının daha ilk cümlesinde bir 'oturmamışlık' çarpıyor kulağa. "Biliyorum beni düşün/düğünde" gibi bir şey algılıyor kulak. Ki burada vokal olarak da zaten farklı bir Bengü dinlerken üstüne bir de bu cümlede hafiften kendini hissettiren beste-söz uyumsuzluğu dikkat çekiyor. Fakat daha sonraki cümlelerde problem yok. Gerisi gayet uyumlu ve su gibi akıp gidiyor. Özellikle nakarat öncesi ve nakarat hemen sizi yakalıyor. Zaten şarkının ikinci kısmında sözlere de yavaştan aşina olmaya başlıyorsunuz ve -burası önemli- tam şarkı hoşunuza gitmeye başladığı anda bir anda şarkı bitiyor! "Hadi bir daha" diyorsunuz otomatik olarak ve eliniz derhal şarkıyı tekrar dinlemek için 'oynat' tuşuna istemsiz gidiyor. Şarkının ilk cümlesi haricinde her şeyiyle dört dörtlük bir iş çıkmış ortaya. Bengü kendine yakışan 'tatlı'lıkta bir şarkıyla sonunda -şükürler olsun- aramıza dönmüş. Bengü -eski müzik kanalları ağzıyla ifade edersek- 'duygusal' şarkılarda başarılı. Ama eğlenceli ve dinamik şarkılarda bence 5 kat daha iyi. 'Tatlı' trendi yakalıyor ve daha da önemlisi Bengü'ye 'fresh' bir hava katıyor. Yenilenen imaj, uzun saçlar ve kahkül çok yakışmış Bengü'ye. Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde, Veli Kuzlu'nun görüntü yönetmenliğinde çekilen video klip ise 'Tatlı'yı kocaman bir 'Pasta' haline getirmiş. Ben bu 'Tatlı' Bengü'yü çok sevdim. Özlemişim onun sempatik ve eğlenceli şarkılarını. Eminim siz de özlemişsinizdir. Bengü bence 'Tatlı' gibi şarkılarla yoluna devam ederse, "Sonbahar geldi artık duygusal bir şarkı çıkmalı benden" kafasına girmeden daha trend şarkılarla diskografisine devam ederse evet çok 'Tatlı' bir harekete imza atacak ve gerçek 'Altın Çağ'ına bence işte tam da şu an ulaşacak!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler