Geri Dön
Berksan bu yaz 'Dip'te değil en tepede!

Berksan bu yaz 'Dip'te değil en tepede!

'Çilek' dudaklarımıza yapışıp kalan Berksan şarkılarını aslında gayet iyi biliyoruz. 2000'ler Türkçe pop'unu hafızalarından silenler onun Hande Yener'e verdiği besteleri hatırlayabilir. Ancak aslında bu hatırlamalara hiç de gerek yok. Çünkü yepyeni Berksan şarkısı 'Dip' ise bu yaz en tepede olacak gibi gözüküyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Çilek' dudaklarımıza yapışıp kalan Berksan şarkılarını aslında gayet iyi biliyoruz. Hadi diyelim bir sağlık problemi yaşadınız ve 2000'ler Türkçe pop'u komple hafızanızdan silindi. Olabilir mi, olabilir. Ama mesela Hande Yener'in son dönemde hit olmuş şarkılarından bazılarının Berksan imzalı olduğunu unutmuş olamazsınız diye düşünüyorum. Hande Yener'in 2013 yazında ses getiren 'Ya Ya Ya Ya'sı gerçekten de oldukça sempatik bir şarkıydı. Tabii bu şarkıdan sonra 'Kışkışşş' gibi bana göre Türkçe pop'un en olumsuz anlamda fantastik şarkısı da Berksan imzalıydı ama biz geçmişi güzel hatırlayalım. 2014 sonbaharında yayınlanan ve bestesi Talib Kuliev, sözleri ise Berksan imzalı olan Yener ortaklığı 'Haberi Var Mı?' kalbimizdeki 'Kışkışşş' hayal kırıklığını onarmayı başarmıştı. Keza geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Aklımda' da Hande Yener'in uzay yolculuğundaki önemli mihenk taşlarından birine dönüşmeyi başarmıştı. Yani evet, Berksan belki her zaman hit şarkı çıkartmıyor ama çıkardığı zaman da sağlam çıkartıyor.

Haberin Devamı

Müzik kariyerinin en sempatik ve doğru işlerinden biri

Fakat çıkışını 2000'lerin ortalarında yapmış bir ismin solo müzik kariyerinde de çok daha sağlam adımlarla ve hit'lerle yoluna devam etmesi gerekiyordu. Berksan bana göre bu noktada çok istikrarlı bir performans gösteremedi. 'Zaaf' gibi eğlenceli, 'Ben' gibi cool işlere imza atan Berksan, genele baktığımızda radyoların favorisi olmayı ya da dijitalde büyük bir patlama yapmayı başaramadı. Halbuki aranjör kardeşi Turaç Berkay Özer'le birlikte kaydettikleri şarkılar ve buldukları sound'lar başarılıydı. Ancak beste bazında ne yazık ki ana akımı kucaklayacak, dilden dile dolanacak şarkı üretiminde benim kendisinden beklediğim başarıyı yakalayamadı. Fakat... Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Dip' isimli yeni Berksan şarkısı kafamdaki bütün bu olumsuzlukları silip atmaya yetti. Sözü Berksan, müziği ve aranjesi Turaç Berkay Özer imzalı olan 'Dip' son dönemde yayınlanmış en sempatik yaz şarkılarından biri. Murat Dalkılıç'ın 2016 yazında yayınlanan 'Epik' albümünün video klip şarkılarından 'Daha İyisi Gelene Kadar'daki o tatlı ve fresh yaz sound'unu 'Dip'te de görüyoruz. 'Daha İyisi Gelene Kadar' adı üstünde 'daha iyisi gelene kadar' yayınlanmış en fresh yaz hit'lerinden biriydi. İşte Berksan'ın 'Dip'i bu fresh'liği, ılık öğleden sonrası güneşli yaz günü modunu daha da sempatik bir hale getirmeyi başarmış.

Haberin Devamı

'Dip'i bulunca yükseliyor çünkü insan!

Berksan'ın 'Dip' şarkısında her şey tıkır tıkır işlemiş. Berksan'ın sempatik vokalinin 2000'lerden beri gram değişmediğini duymak müthiş keyifli. Şarkının bestesi su gibi akıp gidiyor, sözleri ise "Haydi arkadaşlar, hep beraber söyleyelim" tadında. Nakarat çok başarılı. İlk dinlemede akılda kalıyor. Nakarat sonrası melodi ve ikinci kısmın tempo katan farklı başlangıcı ise Turaç Berkay Özer'in hünerlerini gösterdiği kısımlar. Nakarat sonrası melodi işte Türkçe pop'ta daha sık duymak istediğimiz, yorucu olmayan fresh'liği bize veriyor. 'Dip' bana göre son 10 yılda Berksan'ın solo kariyerindeki hem en sempatik hem de en doğru iş. Son dönemde gençleşme operasyonları ve estetik ameliyat gibi haberlerle gündeme gelen Berksan gerçekten de ruhen de fiziksel olarak da bence güzel bir dönüşüm yakalamış durumda. Berksan bu yaz 'Dip'te değil hatta bilakis en tepede, bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Turaç Berkay Özer'in başarılı bir aranjör olması ve aynı zamanda kardeşi olması da onun en büyük avantajı. Ama işte tüm bu olumlu faktörleri artık Berksan'ın daha iddialı bir şekilde bir araya getirip doğru prodüksiyonlarla ivme kaybı olmadan karşımıza çıkarması gerekiyor. Gülşen'in müzik kariyerine 1996'da başladığını ve ilk patlamasını 2000'lerde, ikinci patlamasını 2010'larda, üçüncü patlamasını ise 2020'lerde yaptığını hatırlarsak, müziğe uzun yıllarını vermiş Berksan'ın da artık kendisini istikrarlı ve sağlam üretimlerle hatırlatması gerekiyor. Ben Berksan'a inanıyorum. Sadece Hande Yener'e verdiği iyi şarkılarla değil kendi solo müzik kariyerinde de 'Çilek'i ya da 'Haberi Var Mı?'yı artık gölgede bırakmanın zamanı geldi niceliksel olarak. 'Dip' bir başlangıç. 'Dip'e varınca, 'Dip'i bulunca yükseliyor çünkü insan!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler