Geri Dön
Edis 'Martılar' ile 2021'in en büyük hit'ini yakalamış olabilir mi?

Edis 'Martılar' ile 2021'in en büyük hit'ini yakalamış olabilir mi?

Gülşen'le birlikte kaydettikleri 'Nirvana'da sarı saçlarından 'suçlu' ilan edilen Edis, eski rengine döndüğü saçlarıyla "Şey mi dostum? Yine yangınlar yine ben :)" tadında bir bomba bıraktı bizlere. Edis, yeni single'ı 'Martılar' ile 2021'in en büyük hit'ini yakalamış olabilir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Buram buram "Ben hit'im!" diye bağırıyor

Gülşen'le birlikte kaydettikleri 'Nirvana'yla Türkçe pop'a misler gibi bir 2 dakikalık bomba bırakan, Türkçe pop'un en sağlam işlerinden birine imza atan, ancak şarkının yenilikçi ve cool tavrı nedeniyle bazı 'standart' dinleyicilerin tepkisini çeken Edis, 'suçlu' ilan edildiği sarı saçlarına veda etti, "Şey mi dostum? Yine yangınlar yine ben :)" tadında epey sağlam bir geri dönüş yaptı, müjdeler olsun! Edis, sessiz sedasız yayınladığı, buram buram "Ben hit'im!" diye bağıran 'Martılar'la 2021'nin Mart ayının en güzel sürprizine imza attı.

'Nirvana'dan daha sıcak ve 'uyumlu'

'Martılar' bir Emrah Karakuyu şarkısı. Aranjör koltuğunda yine 'Nirvana'da da olduğu gibi Ozan Çolakoğlu var. 2 dakika 45 saniye süren şarkı su gibi akıp gidiyor. Şarkının her kısmı dinleyiciyi yakalıyor. Önce epey akılda kalan nakaratla başlıyor şarkı, sonra hiç de kulak tırmalamayan, gayet Edis'e uyan bir rap bölümü, ardından şarkının en güçlü kısmı köprü ve akılda kalan nakaratıyla devam ediyor. Nakarat sonrası melodi de TikTok gençliğinin favorisi olmaya aday. Şarkının ikinci bölümünde rap bölümünün tekrarlanmaması ve bu kısım yerine daha isyankar, daha yüksek perdeden, daha 90'lar pop tadında bir vokal ve temponun tercih edilmesi ise şarkıya müthiş bir hareket katmış. 'Nirvana'da dinleyiciye 'es' vermediği için anlamsızca eleştirilen Ozan Çolakoğlu bu kez hem ticari hem de nitelikli bir iş ortaya koymuş. 'Martılar', 'Nirvana' kadar yenilikçi değil belki ama çok daha sıcak ve 'uyumlu' bir şarkı olduğu ortada. 'Denge' sanatının ustası Ozan Çolakoğlu her zamanki gibi büyük bir alkışı hak ediyor.

Şükür kavuşturana!

Bir büyük alkışı da şarkının video klip yönetmeni Mali Ergin hak ediyor. 'Despacito' tadında müthiş bir hava yakalanmış 'Martılar'ın klibinde. Doğal, samimi, sıcak, yıllarca açıp izlenebilecek müthiş bir iş ortaya koymuş Mali Ergin. 'Martılar'ı klipsiz dinlediğinizde şarkıyı sevme ihtimaliniz yüksek. Ama asıl klibiyle izlemeniz gerekiyor 'Martılar'ı. Şarkıyı 'iyi' sınıfından 'çok iyi' sınıfına taşımış video klip. Edis ise sonunda kendisinden beklenen bir sound'la, hem 'kop kop'a alışmış Türkçe pop dinleyicisine hitap ediyor hem de Türkçe pop'tan sıkılanları bile 'Bangır Bangır' etkisi gibi pop'a döndürüyor. Rap'i pop'la harmanlaması, şarkının sadece 2 dakika 45 saniye sürmesiyle bağımlılık yaratması müthiş doğru adımlar. Edis, 'Martılar' ile 2021'in en büyük hit'ini yakalamış olabilir mi? Bence evet. Büyük bir rakip çıkmadığı takdirde 2021'in en büyük Türkçe pop hit'ini Edis patlattı diyebiliriz rahatlıkla. Şükür kavuşturana!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler