Geri Dön
Ersay Üner 'Vazgeçtim'le bu kez 'Nokta' atışlarının üstünde

Ersay Üner 'Vazgeçtim'le bu kez 'Nokta' atışlarının üstünde

2021 yazına damga vuran 'Hay Hay' ve 'Benim O' gibi bestelerin sahibi Ersay Üner, solo kariyerinde niceliksel 'Nokta' atışları yapsa da bir 'Tarkan yaşsızlığı'nda değildi. Ersay Üner'in yeni şarkısı 'Vazgeçtim' yüksek doz enerjisiyle bestecinin solo kariyerindeki en ters köşe işlerden biri olmayı başardı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2021 yılında tam da pandeminin bizi artık çıldırtan psikolojisinden yavaş yavaş çıkmaya başlama moduna geçtiğimiz zamanlarda iki tane büyük Türkçe pop hit'i çıktı. Biri ilkbaharda, ötekisi yazın ortasında. Tuğba Yurt'un 'Benim O' ve Hadise'nin 'Hay Hay'ından bahsediyorum. Her iki şarkı da radyolarda ve dijitalde çok sevildi. 'Benim O', Tuğba Yurt'un bugüne kadar yayınladığı en iddialı hit'i olmayı rahatlıkla başarırken, 'Hay Hay' ise Hadise'nin Avrupai havasıyla o kadar uyumluydu ki adeta şarkı ve Hadise uyumu göklerdeydi. Her iki şarkının ortak noktası ise Ersay Üner'di elbette. Bugüne kadar başkalarına birçok şarkı veren Ersay Üner, son dönemde solo müzik kariyerine ağırlık verse de özellikle bu iki şarkı gerçekten de söz, beste ve aranje olarak birinci sınıf işlerdi. Ön plandaki kadın vokallere böylesine sağlam hit'ler üretebilen bir bestecinin solo kariyerinde de benzer bir yenilikçilik arıyor, arıyor ama pek de bulamıyordum. Ama galiba bu bekleyişim 'Vazgeçtim'le sonlandı gibi.

Haberin Devamı

Tamam 'Nokta' atışı yaptı ama...

Ersay Üner, 'Nokta' albümüyle birlikte cidden de 'Nokta' atışı yaparak adını daha da geniş kitlelere duyurmayı başardı. 'Güm' ya da albüme adını veren 'Nokta' gibi hit'ler çok sevilmişti. Devamında da 'Gidiyorsun' ve 'Duysun' gibi şarkılar dinledik Üner'den. Özellikle 'Duysun' sağlam bir dinleyici kitlesi yakalamıştı bu yılın başlarında. Radyolarda da çok sevildi, dijitalde de gayet iyi dinlendi. Ama Ersay Üner'in başka isimlere verdiği 'genç' şarkılarla trendliği yakalarken neden solo kariyerinde ısrarla niceliksel 'Nokta' atışlarıyla garantici adımlar attığını asla çözemiyordum. 'Hay Hay'ı yazan bir adam, pop-art bir tişörtle, renkli bir imajla, her noktada içindeki gençlik ateşini bizlerle buluşturabilir daha da önemlisi buluşturabilirdi. Vokaline artık herkesin aşina olduğu Ersay Üner, tadımlık ters köşelerle Tarkan gibi yaşsızlaşabilir, iddia ediyorum Edis'le bile 'starlık' bazında kapışabilirdi. Anlıyorum, kabul ediyorum, "Peki" diyorum ama her şeyden öte bir besteci olan ve bugüne kadar gayet tutan, sevilen işler üretmiş bir erkek vokalin bence vokaliyle ters köşe, daha yüksek tempo ve enerjik bir altyapıyla karşımıza çıkması gerekiyordu. Demet Akalın'ın 'Kusursuz 19'unun büyük hit'lerinden 'Afedersin' ya da 'Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor'u hatırlarsak, bence Ersay Üner bu enerjiyi bizlerle buluşturabilirdi.

Haberin Devamı

Giymiş Molatik turuncusu ceketini üstüne...

Ersay Üner, adeta içimi okur gibi giymiş Molatik turuncusu ceketini, geçmiş kameralar karşısına, mis gibi de pozlar vermiş ve yeni şarkısı 'Vazgeçtim'i duyurmuş. Bakmayın siz ona. Ersay Üner pop yıldızlığına rötarlı bir şekilde dahil olsa da yılların acısını çıkartacak bir azim var onda. Ne vazgeçer ne de pes eder. Sözü, müziği ve düzenlemesi -beklediğimiz gibi- kendisine ait olan yeni şarkısı 'Vazgeçtim' beni acayip şaşırttı. Ondan sürekli 'Duysun' gibi bana göre standart şarkılar duymak isteyen dinleyicileri az biraz burun kıvırsa da gayet takdir edilesi bir risk almış ve bu kez yüksek perdeden, tempodan, enerjiden seslenmiş bizlere. İlk dinlemede beni heyecanlandırdı 'Vazgeçtim'. Bence Üner de 'Vazgeçtim'in bir 'Güm' ya da 'Duysun' kadar 'tutmayacağının' farkında. Ama zaten üreten bir insan için nicelik bu kadar mühim mi? Elbette önemli ama kalem var onda, kalem. Ersay Üner istese sizlere 15 tane 'Duysun' tadında şarkı yazar. Mesele bu değil. Mesele yenilik. Mesele enerji. Mesele metanoya, kendini aşma. Ersay Üner'in 'Vazgeçtim'i öyle büyük bir hit değil ama ben çok sevdim. Bol bol da dinlerim sonbaharda. Duygusal vokalini dengede tutan enerjik altyapıyı muazzam buldum. Bence tam olarak bu yolda ilerlemeli Ersay Üner. Nasıl Gülşen, Ozan Çolakoğlu dışında başka biri tarafından aranje edilse aşırı standart kaçabilecek bir 'Önsöz' albümüyle 'Arkadaş Kalalım' ve 'İade' gibi dans hit'leriyle müziğini ve enerjisini yükseltti, Ersay Üner de duygusal vokalini yüksek tempo hit'lerle çok daha farklı bir noktaya taşıyabilir. Bence istediği de bu. Biraz özgüven tazelendi mi, biraz "Ne münasebet!" dendi mi, bence er ya da geç alır başını gider bu yeni yol. Ersay Üner'in üretken ve 'garanti' bir besteciyken yaşsız bir pop yıldızına dönüşmesi kendi elinde. Ve 'Vazgeçtim' doğru bir ilk adım.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler