Geri Dön
Gökçe Kırgız 'Adını Anmam'la 'gerçek' olduğunu kanıtladı mı?

Gökçe Kırgız 'Adını Anmam'la 'gerçek' olduğunu kanıtladı mı?

Müzik dünyasının en bomba olaylarından biri elbette 'Gökçe Kırgız' meselesi... 2000'li yıllarda hayatımıza giren 'Kalbime Gömerim O Zaman' şarkısını Gökçe Kırgız isimli birinin söylediğini hepimiz az çok hatırlıyoruz. Ama gelin görün ki gerçek Gökçe Kırgız'ın kim olduğu hâlâ bir muamma. Dava devam ediyor. Yeni çıkan 'Adını Anmam' şarkısıyla bir kez daha 'Gökçe Kırgız' meselesine Molatik oluyoruz...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Gerçek Gökçe Kırgız kim?

Gökçe Kırgız (ve artık evlendiği için soyadına Taner'i de ekleyen Gökçe Kırgız) olarak tanıdığımız ismin aslında Merve Doğan olduğunu, gerçek Gökçe Kırgız'ın ise yıllardır süren davada hakkını arayan kişi olduğunu, ortaya atılan film tadındaki 'kimlik hırsızlığı' iddialarına daha önce Molatik olmuştuk. İddiaları merak edenler 'Gökçe Kırgız kim?' başlıklı fotoğrafımıza tıklayıp hafızalarını tazeleyebilir. Bu yazıda 'Adını Anmam' şarkısını çıkartan Gökçe Kırgız'a eğileceğiz. Ve bence birçoğumuzun kafasındaki soru işaret de 'Adını Anmam'dan sonra ortadan kalkacak gibi. Çünkü 'Adını Anmam' şarkısını dinleyip de gerçek Gökçe Kırgız'ın kim olduğunu anlamamak bence hiç de zor değil.

Gökçe Kırgız Adını Anmamla gerçek olduğunu kanıtladı mı

'Kalbime Gömerim O Zaman'ın bestesine yeni sözler

Sözü ve müziği Gökçe Kırgız'a ait olan şarkının düzenlemesi Barış Engürlü'ye ait. Şarkının 2 buçuk dakikasından sonra kademeli olarak bitmeye başlaması, o erken bitiş kısmını hatalı buldum. Barış Engürlü şarkıyı bu kadar erken "Hadi bu şarkı yavaştan bitiyor" tadında bitirmemeliydi. Onun dışında şarkı canavar gibi. Buram buram 2000'ler kokuyor. Ama gerçekten 2000'lerden kopmuş gelmiş bu şarkı. Çünkü beste aslında 14-15 yıl önceki 'Kalbime Gömerim O Zaman'ın aynısı. Bestenin telifini alan Gökçe Kırgız, 'Kalbime Gömerim O Zaman'ın bestesine yeni sözler yazmış. Ve bu tanıdık beste yıllar sonra tekrar gündeme gelmiş. Evet, 'Kalbime Gömerim O Zaman'a kulaklar o kadar alışmış ki 'Adını Anmam' ilk başta biraz tuhaf geliyor kulağa. Ama dinledikçe daha da seviyorsunuz şarkıyı. Hatta 'Kalbime Gömerim O Zaman'ın sözlerinin bu besteye pek de uymadığını, sarkıp taştığını, 'Adını Anmam'daki sözlerin ise besteyle daha uyumlu olduğunu da çok net fark ediyorsunuz.

Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar!

'Adını Anmam' sadece bir nostalji yaratmıyor dinleyicide. Aynı zamanda yıllardır devam eden 'Gökçe Kırgız' meselesini de sanki yavaştan aydınlığa çıkartıyor gibi. Mahkeme süreci devam ettiği için net bir cümle koymak için erken. Adalete güvenimiz tam. Ama elbette herkes kendi fikrini sosyal medyadan duyurabilir. Ben 'Adını Anmam'ı ilk dinlediğimde "İşte 2000'li yıllarda viral olan şarkıyı söyleyen kadın" dedim. Yıllar önce Popstar programında Bülent Ersoy'un 'Kalbime Gömerim O Zaman' testinden geçemeyen diğer Gökçe Kırgız bana 'Kalbime Gömerim'ci olarak gelmiyor maalesef. DMC gibi büyük bir markayla çalışıyor olmasına rağmen bir inandırıcılık sorunu seziyorum onda uzaktan uzağa. 'Adını Anmam'ı söyleyen Gökçe Kırgız'ın gerçek Gökçe Kırgız olduğunu düşünüyorum bir dinleyici olarak. Ekranlarda Gökçe Kırgız olarak tanıdığımız şarkıcının 2000'li yılların Ebru Gündeş'ine yakın sertlikte bir vokali var. 'Adını Anmam'ı söyleyen Gökçe Kırgız'ın vokali ise tıpkı 'Kalbime Gömerim O Zaman'daki gibi yumuşak ve sıcak. Ama tüm bunlardan daha önemlisi şu: Birçok kişinin Gökçe Kırgız olarak tanıdığı isim müzik hayatı boyunca 'Kalbine Gömerim O Zaman' tadında en ufak bir iş ortaya koymamışken 'Adını Anmam'ı söyleyen Gökçe Kırgız, 'Kalbime Gömerim O Zaman'ın bestesinin üstüne yeni sözler yazabiliyor. Evet ben de insanım, yanılabilirim ama bence her şey gayet ortada. Kendi adıma 'Adını Anmam'ı söyleyen Gökçe Kırgız'ın gerçek Gökçe Kırgız olduğuna ikna oldum. Gökçe Kırgız 'Kalbime Gömerim O Zaman'a yıllar sonra yeni sözler ekleyerek 'Adını Anmam'ı çıkartacak kadar bu işin peşini bırakmıyorsa oturup biraz düşünmek gerek sanki. Elbette son sözü mahkeme söyleyecek. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak. Adalete inanmaya devam!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler