Geri Dön
Gökhan Türkmen: İlk başta insanın kendine saygısı olması lazım

Gökhan Türkmen: İlk başta insanın kendine saygısı olması lazım

Ferit Ömeroğlu’nun sunduğu Gençlik Odası TV'nin konuğu bu hafta Gökhan Türkmen oldu.

Serkan Boğaç Yılmaz
Serkan Boğaç Yılmaz

- Gitarla ilk tanışmanız 1997 yılında olmuş. Nasıldı?

Haberin Devamı

Çok yakın bir arkadaşım gitar çalmaya başlamıştı. Ondan heveslenip ben de başladım. İyi ki de başlamışım. Hayatımın dönüm noktasıydı. Kendi kendime bir şeyler çalıyordum. Ondan sonra da zaten aldı başını gitti.

-Bu yaşlardaki Gökhan Türkmen o yıllardaki Gökhan Türkmen'e ne söylemek isterdi?

Zaman hızlı geçiyor, anlamıyorsunuz. Hayatım boyunca pişman olacağım şeyler yapmadım. Hiç pişman olmadım açıkçası. Her şeyi olması gerektiği gibi yaşamaya çalıştım. Ben biraz kaderciyim ama hiçbir şey yapmadan sadece bekleyenlerden de değilim. İnsan elinden gelen her şeyi yapmalı, çabalamalı. Bir şey oluyorsa oluyordur, olmuyorsa olmuyordur. O yüzden geçmişte yaptığım ya da yapmadığım hiçbir şeyden pişman olmadım.

Haberin Devamı

-Şarkılarınızı nasıl yazıyorsunuz?

İlham perisi her zaman olabilen bir şey. Burada otururken biri bir şey söylese aklıma bir şey gelir ve onu kağıda dökebilirim. Önemli olan kafanızın ne kadar açık olduğu. Benim algılarım her zaman açık. Dalıp gitme durumum çok var ama etrafımdaki her şeye kulak asarım. İlla bir ortam hazırlamıyorum kendime. Bazen canım sıkkınken oluyor, bazen çok keyifliyken.

-Başarısız olduğunuz konular neler?

Konservatuar sınavına 4-5 kere girdim ama kazanamadım. Bende sınav heyecanı var. Biri gözlerini dikip izlemeye başladığı zaman yapamam. Seyirci anlamında söylemiyorum tabii ki. Çünkü seyirci sizi sever ve her şekilde kabul eder. Ama karşınızda hatayı kovalayan biri olduğu zaman hata yapmaya müsait oluyorsun.

-Bir sürü şey yaşıyorsunuz ama hala hayat heyecanınız devam ediyor. Bunu nasıl yapıyorsunuz?

Ben kendimi seviyorum. Kendime saygım var. İlk başta insanın kendine saygısı olması lazım. Saygılı ve kibar olmaya çalıştım hayatım boyunca. İlla bir kadına karşı değil, genel olarak bütün canlılara karşı kibar ve hassas olmaya çalıştım. Bununla alakalıdır belki.

-Öldükten sonra yaşayacağınızı düşünüyor musunuz?

Öyle bir iddiam yok ama benim onlar gibi olmak istediğim insanlar, zaten öldükten sonra da yaşayan insanlar. Gerçekten karakterini, başarı hikayelerini sevdiğim için onlar gibi olmak istiyorum. Şarkılarımı iki ay çalınsın ya da sadece bütün yaz çalsın diye yapmıyorum. 2 sene sonra da, 10 sene sonra da dinlenecek şarkılar yapmaya çalışıyorum. Çünkü örnek aldığım insanlar kariyeri bu noktada olan insanlar. İnşallah ben de öyle olurum.

Benzer İçerikler