Geri Dön
Kaan Boşnak'ın 'Barbar' şarkısının en büyük artısı ne?

Kaan Boşnak'ın 'Barbar' şarkısının en büyük artısı ne?

Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun solisti Kaan Boşnak, solo kariyerine de emin adımlarla devam ediyor. Son dönemde yayınladığı 'Barbar' ise çıkışının üzerinden aylar geçmesine rağmen daha yeni yeni keşfediliyor. Peki 'Barbar'ın en büyük artısı ne?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Solo işleriyle de konuşulmaya devam ediyor

Türkçe alternatif işleri dijital müzik platformlarının etkisiyle daha görünür olmaya başladı. Ama bu 'çokluk' durumu beraberinde birbirine çok yakın işlerin çıkmasına sebep oldu. Yüzyüzeyken Konuşuruz ise özellikle 'Akustik Travma' albümüyle birlikte çok daha geniş kitlelere adını duyurmayı başardı, Z kuşağının en favori gruplarından birine dönüştü. Yüzyüzeyken Konuşuruz grubu bir yandan çalışmalarına devam ederken grubun solisti Kaan Barbar da solo projeleriyle adından sıkça bahsettirmeye devam ediyor.

Su gibi akıp gidiyor şarkı

'Benimle Kayboldun' ve 'Bırakma Kendini' ile özellikle dijital müzik platformlarında çok dinlenen iki şarkıya imza atan Yüzyüzeyken Konuşuruz solisti Kaan Boşnak, solo yolculuğuna son olarak 'Barbar'la devam ediyor. Sözü, müziği ve hatta düzenlemesi Kaan Boşnak'a ait olan şarkı daha ilk dinlemede dinleyiciyi yakalamayı başarıyor. Intro'sundan sözlerine, temposundan aranjesine su gibi akıp gidiyor şarkı. Hiçbir fazlalığı yok, her kısmıyla "Ben bu şarkıyı daha önce duymuştum" dedirtiyor, bu tanıdıklık şarkıya olan bağlılığı artırıyor.

2021'in 'Kafamda Kentsel Dönüşümler'i...

Kaan Boşnak'ın ağırlıkla Türkçe pop çalan radyolarda da kendine yer bulması da 'Barbar'la oldu diyebiliriz. 'Barbar' özellikle alternatif işlere de yer veren radyolarda da umut verici şekilde rotasyonda şu ara. Dijitalde de ilk 10'u zorluyor şarkı. Peki 'Barbar'ın en büyük artısı ne? Elbette nakaratı... 'Barbar' öyle güçlü bir nakarata sahip ki mutlaka dilinize dolanıyor sözleri. 'Benimle Kayboldun' ve 'Bırakma Kendini'ye göre daha 'yakalayıcı' olan ve pop dinleyicisine de hitap eden 'Barbar', su gibi akıp giden temposu ve güçlü nakaratıyla Kaan Boşnak'ın solo kariyerinde şu ana kadarki en güçlü şarkı olmayı başarıyor. İlk dinlemede sevilen, birçok dinlemede bağımlılık yaratan 'Barbar' için 2021'in 'Kafamda Kentsel Dönüşümler'i diyebilir miyiz? Pekâlâ diyebiliriz...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler