Geri Dön
Melek Mosso'da 'Mesele Belli': Konsept candır, teklileri albüm tamamlar!

Melek Mosso'da 'Mesele Belli': Konsept candır, teklileri albüm tamamlar!

2021 yazında yayınladığı 'Hayatım Kaymış'la müzik kariyerinin belki de en sempatik, en uzun ömürlü, en ana akımla uyumlu hit'ine imza atan Melek Mosso, bu kez yoluna 'Mesele Belli'yle devam ediyor. En az 'Hayatım Kaymış' kadar sempatik çizgide olan ve yüz güldüren 'Mesele Belli'nin 2 yaş büyük ablasına benzerliği ise fazlasıyla dikkat çekiyor.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Hayatım Kaymış' şarkısıyla diskografisinin en sempatik, en uzun ömürlü, en ana akımla uyumlu hit'ine imza atan, sesi ve konserlerindeki enerjisiyle birçok kişinin zaten oldum olası sempatisini kazanan Melek Mosso, bu hit sonrasında tek bir 'tutan' sound'a takılı kalmak yerine farklı denemelerle dinleyicilerine farklı tatlar verme hedefinde olan bir şarkıcı olduğunu göstermişti. 'Mosso' avantajıyla marka olarak da yıllar içinde kendine daha güçlü yer bulmaya başlayan şarkıcının bu denemesi onun 'uzun yol yolcusu' olduğunu, bir nevi 'hancı' olduğunu da kanıtlar nitelikteydi. Hızlı çıkışların hızlı sönüşleri olacağını hepimizin gayet iyi bildiği bu muazzam terazi düzeninde Melek Mosso'nun 'Hayatım Kaymış' sonrasında görece daha az iddialı ya da daha az 'herkesi kucaklayan' işlerle yoluna devam etmesi, aslında tam olarak da şaşırtıcı değildi. 'Bergen Saygı Albümü'nde yorumladığı 'Yıllar Affetmez' ya da biraz daha ona trendlik kazandırma hedefindeki 'Bu İş Bitmiş' gibi şarkılar ona daha çok 'butik kitle' takdiri kazanmış, 2 yıl içinde ondan şöyle 'Hayatım Kaymış 2' tadında potansiyeli güçlü bir şarkı pek de duymamıştık. Ancak geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Mesele Belli' adlı son Melek Mosso şarkısı bu durumu az biraz değiştirebilecek güçte.

Haberin Devamı

2 yaş büyük ablası 'Hayatım Kaymış'a fazlasıyla yakın duran tatlı bir yol şarkısı

Sözü Oğuzhan Gürcan ve Melek Mosso'ya, bestesi ise Oğuzhan Gürcan'a ait olan 'Mesele Belli'nin aranjesi birçoklarının 'Çak Bi' Selam' etkisiyle 'Gurcell Style Mix' olarak tanıdığı Gürsel Çelik imzalı. Klipte tıpkı 'Hayatım Kaymış' gibi yine kendini yollara vuran, bazen terk edilmiş bir benzin istasyonundan bazen de bir köy kahvesinden gelen görüntüler eşliğinde şarkısını söyleyen Melek Mosso, sound olarak da akustik çizgideki 'Hayatım Kaymış'a oldukça yakın çizgideki 'Mesele Belli'yle ilk dinlemede sevilecek, birçoklarının radyoda duyduğunda keyifle eşlik edebileceği yine tam bir yol şarkısına imza atmış durumda. 'Mesele Belli' en az 2 yaş büyük ablası 'Hayatım Kaymış' kadar tatlı bir yol şarkısı. Uzun vadede daha da çok sevilebilecek, rotasyonda uzun süre kalacak gibi duran ve güçlü bir potansiyeli olan 'Mesele Belli', er ya da geç 'Hayatım Kaymış'ı geçemese dahi onun çok da uzağında kalamayacak gibi bir çizgide.

Haberin Devamı

Konsept candır, albüm tümevardırır

Fakat genel çizgi itibarıyla Melek Mosso'nun her iki yılda bir, özellikle de yaz mevsiminde birbirine yakın akustiklikte ve sempatide işler ortaya koyması, araya ise daha çok 'butik alıcıya göndermeli' şarkılar katması az biraz 'Galaksi' yıldızı Ece Mumay'ın düştüğü durumu hatırlatıyor. Pandemi yazında yani 2020'nin en sıcak günlerinde çılgınlar gibi bize 'Galaksi'yi dinlettiren Ece Mumay da çoğunlukla yaz aylarında koreografisi bol işlerle, 90'lar tadındaki tekerleme gibi, sempatik şarkılarla karşımıza çıkma gayretinde. Melek Mosso'da da bu ister istemez tekrarlama durumu da niceliksel açıdan yanlış olmasa da uzun vade açısından biraz soru işareti. Evet, Melek Mosso bu konuda daha doğru adım atarak 'Mesele Belli'yi 2022 yazına değil 2023 yazına saklamış, araya 1 değil 2 yıl koymuş. Ama sonuçta Melek Mosso denildiğinde şu anda birçok kişinin aklına sesi haricinde çoğunlukla "Bir şarkı vardı neydi o ya, 'İnsanlar aşka küsmüş, sen onlar gibi olma' diyordu kadın" gibi cümleler geliyor. 'Hayatım Kaymış'a saniyesinde yükselmiş birileri olarak Mosso'nun 'tutan' işinin sağlamasını yapmasında da sıkıntı yok elbette. Ama 'Mesele Belli'nin meseleyi çok fazla 'Hayatım Kaymış'a yakınlaştırması gelecek adına, aslında uzun yol yolcusu olan bir hancı olduğunu çok iyi bilmememize rağmen biraz soru işaretli. 'Mesele Belli', iyi ve sempatik bir şarkı. Melek Mosso eğer iki şarkıyı tümevardırıp konseptini 'uzun yol şarkıları'na çevirmezse bu tekillik az biraz fazla 'yakındaş' duracak. Bence konsept bir albümle taçlanırsa bu sound, evet, o zaman hiçbir soru işareti kalmayabilir. Fakat 2025 yazı ve öncesinde 'Hayatım Kaymış' ve 'Mesele Belli'ye üçüncü bir kardeş 'tekil' olarak dünyaya gelirse... İşte o zaman Melek Mosso pek de doğru bir adım atmamış olacak. Aslında 'Mesele Belli' çoktan: Konsept candır, albüm her zaman kurtarır, tamamlar, tümevardırır... Özellikle de bu 'tekliler' dünyasında...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler