Geri Dön
Miley Cyrus'ın 'Flowers'ı tıpkı 'I Will Survive' gibi yıllar sonra da hatırlanacak

Miley Cyrus'ın 'Flowers'ı tıpkı 'I Will Survive' gibi yıllar sonra da hatırlanacak

'Yaramaz kız' imajıyla birçok kişide yıllardır antipati yaratan Miley Cyrus sonunda şeytanın bacağını kırdı. 'Flowers' adlı yeni şarkısıyla şu anda yeri göğü inleten Cyrus, 2023'ün ilk küresel hit'ine imza atacak gibi duruyor. Miley Cyrus'ın 'Flowers'ı tıpkı 'I Will Survive' gibi yıllar sonra da hatırlanacak.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2023'ün ilk büyük bombasını kim patlatacak diye merakla bekleyenler aradıkları hit'e geçtiğimiz günlerde kavuştular. Hem de oldukça şaşırtıcı bir isimden 2023'ün ve son yılların en güçlü hit şarkılarından biri geldi. Şarkının adı 'Flowers', söyleyen ise yıllardır 'haylaz kız' imajıyla karşımıza çıkan, birçoklarının ciddi bir antipati beslediği Miley Cyrus... Kariyerine Disney ile başlayan Cyrus, dümeni müziğe kırdığında son derece vasat ve klişe şarkılarla sıradan bir 'günü kurtaran şarkıcı' görünümündeydi. Ancak Cyrus, sandığımızdan daha zekice bir yol çizerek gerek imaj gerekse müzikalite bazında kendisini aşmaya ve trend işler ortaya koymaya başladı. Bu sürecin en büyük kırılma noktası 'Bangerz' adlı albümü olmuştu. 2013 yılında, yani tam 10 yıl önce İngiltere'de 1 numara olan 'We Can't Stop'la dönemin popüler electropop sound'ları arasında ana akımla uyumlu bir işe imza atan Cyrus, asıl büyük patlamasını kendisiyle özdeşleşen 'Wrecking Ball' şarkısıyla gerçekleştirmişti. 'Wrecking Ball', bir önceki 'We Can't Stop'ın da önüne geçerek sadece İngiltere'de değil şarkıcının kendi ülkesi ABD'de Hot 100'de de 1 numara olmayı başarmıştı. Nitelik ve niceliksel bazda her iki şarkıda da pozitif bir gelişim gösteren Cyrus, bu 'Bangerz' dönemini adeta Rihanna'nın 'Good Girl Gone Bad' hikâyesi gibi fazlasıyla 'yaramaz kız' imajıyla pekiştirmişti. Kısa saçlarıyla hem sempati hem de antipati kazanan, 'twerk dansı'nın popüler kültürde daha görünür olmasına vesile olan Cyrus, 'Bangerz' sonrasında ise uzun bir arayış döneminden geçmişti.

Haberin Devamı

'Flowers'la 'öz şefkat' mesajı veriyor

2020 tarihli 'Plastic Hearts' albümüyle dümeni biraz daha 80'ler glam rock'ı çizgisine kaydıran, rock ve pop arasında 2020'ler köprüsü kuran Cyrus, gerek vokali gerekse sound olarak daha olgun haliyle hepimizi pozitif anlamda oldukça şaşırtmıştı. Özellikle 'Plastic Hearts'ın çıkış şarkısı olarak belirlenen 'Midnight Sky' küresel çapta bir liste başarısına imza atarak Cyrus'ın kariyerinin en önemli hit'lerinden birine dönüşmüştü. Miley Cyrus'ın "İmaj her şeydir" modunda fazlasıyla 'şekilci' bir popçu olmasından ötürü birçoklarının ona antipati duyması elbette şaşırtıcı değil. Fakat Cyrus, geçtiğimiz günlerde müzik dünyası için aslında ne kadar kıymetli olduğunu eşe, dosta, düşmana duyurmuş oldu. 'Flowers' adlı şarkı çıkar çıkmaz BBC Radio 1'a direkt A listeden dahil oldu. 'Endless Summer Vacation' adlı yeni albümünün çıkış şarkısı olan 'Flowers' çıktığı günden beri trendler listesinin gediklisi oldu ve birçok kişi tarafından pozitif anlamda şaşırtıcı olarak karşılandı. Shakira'nın kendisini aldatan futbolcu eski sevgilisi Gerard Pique'ye gönderme yaptığı bir dönemde eski kocası Avustralyalı aktör Liam Hemsworth'un doğum gününde manidar bir şekilde 'Flowers'ı yayınlayan Cyrus, şarkı boyunca bırakın gönderme yapmayı ya da laf sokmayı, muazzam bir hayat görüşüyle karşımıza çıktı. "Kendimi senin beni sevdiğindan daha çok sevebilirim" diyen ve çevreye bir nevi 'öz şefkat' mesajı yayan 'Flowers' her bir detayıyla hem çok şık hem de klasik olmayı şimdiden garantileyecek kadar sağlam bir şarkı.

Haberin Devamı

'I Will Survive' gibi klasik olmaya aday

Miley Cyrus'ın kariyerindeki en büyük hit olmaya çok yakın duran 'Flowers', Gloria Gaynor'ın klasikleşen 'I Will Survive'ı tadında güçlü ve yıkılmaz bir mesaja sahip. Bu 'güçlü' mesaj video klipte çok daha belirgin bir şekilde izah ediliyor. Cyrus, şekilci altın renklerden giderek arınıyor, giderek yalınlaşıyor ve sadeleşiyor ve kendine eğiliyor, çıplak tenini tıpkı her gün duşta yaptığımız gibi tek tek köpükle temizliyor. Finalde ise siyah ceketini giyiyor ve başlıyor dans etmeye. Hem de tüm içtenliğiyle. Video klip özellikle bu anlarla birlikte muazzam bir uçuşa geçiyor. En büyük nedeni ise Miley Cyrus'ın belki de ilk defa 'kameralara oynamak' gibi bir niyet içinde olmadan doğal bir şekilde içindekileri tamamen pozitif bir havayla dışarıya aktarması. Sadece kendisiyle ilgileniyor Cyrus. Kendi mutluluğu ve huzurunun bir başkasına endeksli olmadığının bilincine varmış, doğallığın ve içtenliğin ama en çok da pozitifliğin gücüne sarılmış şarkıcı. Vokalinden temposuna, nakaratından sözlerine, video klibinden samimiyetine buram buram bir hit olan 'Flowers', 2023'ün ilk küresel hit'i olmaya çok yakın. Miley Cyrus'ı sevin ya da sevmeyin ama sonuç değişmiyor. 'Flowers', büyük hem de 'I Will Survive' gibi yıllar sonra da hatırlanacak kadar büyük bir hit...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler