Geri Dön
Murda ve Hadise'nin 'İmdat' ortaklığı neyi kanıtladı?

Murda ve Hadise'nin 'İmdat' ortaklığı neyi kanıtladı?

Murda ve Hadise güçlerini birleştirdi, ortaya 'İmdat' gibi bir hit çıktı. Sadece dijitali değil Türkçe pop radyolarını da fethetmeyi başaran 'İmdat' şu ana kadarki en heyecan verici ortaklıklardan biri oldu. Peki Murda ve Hadise'nin 'İmdat'ı tam olarak neyi kanıtladı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Ezhel ile kaydettikleri 'Aya' ile radyoların rap ambargosunu delen belki de ilk şarkıya imza attı Murda. 'Aya' öylesine uzun soluklu bir hit oldu ki kaç yıldır rap müziğin r'sini çalmayan, Atiye'nin 'Güzelim'inin Sultana'sız, Nil Karaibrahimgil'in 'Peri' şarkısının Ayben'siz versiyonunu çalan radyolar, Murda ve Ezhel ikilisine asla kayıtsız kalamamıştı. Çünkü 'Aya' melodisinden temposu ve akılda kalıcı sözlerine kadar muazzam bir 'duvar kırıcı' olmuştu. Akabinde Ezhel'in 'Felaket'ini keşfeden Türkçe pop radyoları devamında ise Sefo'nun 'Bilmem Mi?'si ile trap, reggaeton ve rap arasında pop dinleyicilerinin kolaylıkla kabulleneceği işleri sıcak bakmış, bu şarkılar uzun süre rotasyonda kalmayı başarmıştı. Sefo 'Bilmem Mi?' haricinde diğer şarkılarıyla da radyoların şans verdiği isimlerden biri. Ama istatistiklere göre temmuz ayında yayınlanan Murda ve Hadise ortaklığı 'İmdat' şu ana kadar 'bu cephe'den çıkan en büyük hit oldu diyebiliriz.

Haberin Devamı

'İmdat'ın en büyük sıkıntısı monotonluğu

Murda ve Hadise ortaklığı 'İmdat' her ne kadar temmuz ayında çıksa da bence asıl patlamasını ağustos ayında yapmıştı. Dijitalde ilk günden beri adından bahsettiren şarkıyı -şükürler olsun- sadece bir ay gecikmeli olarak yayınlayan Türkçe pop radyoları 'İmdat'ın popülerliğine katkı sunmayı başardı. Elbette bunda şarkıda "Aşk kaç beden giyer beybi?" diyen Hadise'nin payı da büyük. Hadise gibi ana akımın göbeğinde bir yıldız olmasaydı 'İmdat' bu kadar ses getirir miydi, ben sanmıyorum. Murda ve Hadise doğru bir kombinasyon. 'İmdat' inanılmaz keyifli bir şarkı. Dinledikçe daha da çok dinlemek istiyorsunuz. Hiçbir şekilde sıkmıyor sizi. Akıp gidiyor şarkı. Arada Hadise eski hit şarkısına gönderme yapmasa irkilmezsiniz bile hatta. Ama ortada şöyle de bir gerçek var: 'İmdat' gayet eli yüzü düzgün bir şarkı olsa da şarkı o kadar monoton ilerliyor ki bir yerden sonra dinleyici araya bir oyuncak istiyor. Sefo'nun 'Bilmem Mi?'sindeki iniş ve çıkışların olmadığını düşünün ve sadece şarkının girişteki gibi ilerlediğini düşünün. Ne kadar eksik değil mi? İşte 'İmdat'ta da bence tam olarak böyle bir eksiklik var. Şarkının sonlarındaki melodi tek başına bu oyuncak ihtiyacını karşılamaya yetmiyor bence.

Haberin Devamı

Demek ki isteyince bambaşka bir sound çıkabiliyor ortaya

Murda ve Hadise cool yıldızlar. Z kuşağı Murda'ya bayılıyor. Hadise zaten ana akım prensesi ve üstelik 'Baba evi' söylemlerinden ziyade daha çok 'Küçük Bir Yol' cool'luğunda. İkili birlikte ne kaydetse muhakkak ses getirecekti zaten. Evet, 'İmdat' doğru ve sempatik bir şarkı. Üstelik niceliksel anlamda da dinleyiciyi doyurdu. Ama bence asıl büyük 'rap vs. pop' çarpışması beste bazında bu değil. Bir gün bir rap'çi ile bir pop'çu güçlerini birleştirdiğinde, ki bence eli kulağında bunun, ortaya çıkacak şarkı ne pop gibi ne rap gibi olacak tıpkı 'İmdat' gibi. Ama 'İmdat'tan farklı olarak çok daha güçlü, çok daha sağır sultanın bile duyacağı bir iş çıkacak. Murda ve Hadise ortaklığı rap ve pop kombinlerinin ne salt rap ne de salt pop gibi olması şartını ortadan kaldırdı ve önemli bir şeyi kanıtladı. Demek ki iki farklı türün temsilcisi bir araya geldiğinde ortaya bambaşka bir sound çıkabiliyor. Bu çok güzel. Ama yeterli değil. Daha güçlü bir besteyle çok daha sağlam bir hit lazım. KÖFN'ün haftalardır 'Bi' Tek Ben Anlarım'la yakaladığı muazzam bir başarı lazım işte. Murda ve Hadise çok yaklaştı ama tam olarak yakalayamadı. Kimya doğru, aranje ve beste bir tık sönük kaçtı. Eminim çok yakında ya bu ikiliden ya da sürpriz başka isimlerden dijitali de radyoları da yakıp yıkacak bir hit gelecek. Yol doğru. Az biraz daha iddialı hit'ler lazım...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler