Geri Dön
Nez: Bir nesli peşinden koşturan kadın

Nez: Bir nesli peşinden koşturan kadın

80’lerin sonunda ve 90’ların başında doğan bir nesil hem çok şanslı hem de çok şansızdı. Aslında her şey özel kanalların çıkmasıyla başlamıştı.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

1990’lara geldiğimizde tek kanallı dönem yavaş yavaş bitmeye başlamıştı. Özel iştiraklerin açtığı televizyon kanalları hayatımıza girmişti. Ancak bu kadar hızlı değişimi elbette bünyeler kolay hazmedemedi. Sınırsız bir özgürlük(!) alanıyla karşı karşıya kalan izleyici kendini bir anda çeşitli yayınlarla burun buruna buldu. Devam eden yıllarda ise belirli bir düzen geldi kanallara. İlk başlardaki kontrolsüzlük gitmişti.

Haberin Devamı

Müzik sektörü de etkilendi

Özel kanalların ortaya çıkması müzik camiasını da etkiledi. Birçok kanal normal televizyon kanalının yanında daha soft, daha sanatsal, gündemden uzak tutacak işlere imza attı. İşte o müzik kanalları birçok ismi de bizlerle tanıştırdı. Onlardan birisi de Nezihe Kalkan namı diğer Nez’di.

Cesur klip

Nez hayatımıza 2002 yılında girdi. O zaman henüz 23 yaşında olan Nez farklı ‘tarzıyla’ bir anda gündeme geldi. ‘Nez’ isimli albümüyle çıkışını yaptı. Sakın Ha’ya çektiği klip ise bir alışkın olduğumuzun çok dışındaydı. İşte bu klip 1980’lerin sonu ile 1990’ların başında doğan bir nesli derinden etkiledi. Cesur klip ekranlarda kısa sürede olay yarattı.

Birkaç yıl daha Nez’i gördük ekranlarda ama yavaş yavaş unutulmaya başladı. Çünkü çok fazla kanal ve sanatçı(!) piyasaya çıktı. Birkaç kez eski şaşaalı günlerine dönmek istedi lakin olmadı.

Haberin Devamı

Şimdilerde 40’lı yaşlarının başında olan Nez’i tekrar görmek ister miyiz? Neden olmasın…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler