Geri Dön
Pinhani 'Bilir O Beni' ile dünyadan uzakta, yarından daha yakında

Pinhani 'Bilir O Beni' ile dünyadan uzakta, yarından daha yakında

'Dünyadan Uzak'la pandemi döneminin gayriresmi 1 numaralı şarkısına imza atan Pinhani bu kez 'Bilir O Beni' ile karşımızda. İlk dinlemede bile kendini sevdiren 'Bilir O Beni'deki yalınlık, sadelik, dinginlik size iyi gelecek!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Birçoklarının 'Kavak Yelleri' dizisiyle tanıdığı Pinhani'nin 'Dünyadan Uzak' şarkısı her ne kadar resmi kurumlar tarafından "Türkiye'nin pandemi şarkısı budur arkadaşlar" şeklinde duyurulmamış olsa da hepimiz biliyoruz ki bu şarkı pandemi döneminin başında bize ilaç gibi geldi, gerçekten de bir 'pandemi' şarkısı oldu. Dinleyende pırıl pırıl güneş altında çayır çimen koşma isteği yaratan 'Dünyadan Uzak' sadece alternatif rock sahnesini değil aynı zamanda ana akım popçuları hatta birtakım 'eski usul arabesk / fantezi' türünün temsilcilerini dahi heyecanlandırdı. Bir şarkının başarısı da tam olarak budur. Zemin olarak benimsediği türde ama genele de sesini duyurabiliyor. 'Dünyadan Uzak' bunu başarmıştı işte.

Haberin Devamı

Bir 'Ne Güzel Güldün' olmasa da...

Pinhani bugüne kadar sayısız iyi şarkıya imza attı. Oturup saymaya kalksak işimiz uzun. Ben size şöyle diyeyim, siz anlayın: Grubun en kıyıda köşede kalmış şarkılarından biri olan 'Yansın' bile tek başına grubun farkını ortaya koyan bir işti. Melodisi, temposu, duygusu, sözleri ve kısaca her şeyiyle Pinhani'nin genel havasının dışında kalsa dahi gruba özgü o nostaljik tadı, melankoliyi, çocukluk arkadaşı özlemine yakın o sıcak hissi alabiliyordunuz. Grup yeni şarkıları 'Bilir O Beni' ile de işte bütün bu hisleri tekrar açığa çıkartıyor. 'Bilir O Beni' sizi yarından da yakın bir zamanda dünyadan uzakta bir yerlere götürüp bırakıyor. 'Bilir O Beni' belki Pinhani'nin bugüne kadar çıkardığı en büyük hit değil. Hatta vuruculuk anlamında illa kıyaslama yapacaksak 'Ne Güzel Güldün'ün, 'Dön Bak Dünyaya'nın, 'Sevmekten Usanmam'ın gölgesinde. Ama iyi bir şarkı. Hem de çok iyi bir şarkı. İlk dinlemede sizi yakalamayı başarıyor.

Haberin Devamı

Bu sadelik size iyi gelecek!

Pinhani, 2000'li yılların alternatif rock rüzgârında yola çıkan, istikrarını albüm kapak seçimlerinde bile bozmayan bir uzun yol yolcusu. Tıpkı İsveç'in sembol gruplarından Kent gibi onlar da çektikleri videoya, yazdıkları sözü, şarkılarındaki melodiye, gitara, basa, davula, vokale, kartonete, tüm detaylara özenle yaklaşıyor, en ufak bir "Bu da ne şimdi?" dedirtmeden çizdikleri yolda farklı renkler iletiyor dinleyiciye. Teknolojiye boğulduğumuz, nefes alamayacak hale geldiğimiz bir dönemde şarkıları sadece radyo başında ya da elimizdeki kasetlerle dinleyebildiğimiz günleri hatırlayın. Pinhani, o yalın yaşam biçiminin modern hayattaki karşılığı. Üretimleri nostaljik tınlasa da her zaman güncel ve her zaman modern. Türkçe alternatif rock'ı canlı tuttukları için, üretmekten vazgeçmedikleri için büyük bir alkışı hak ediyorlar. Sakin, sade, yalın, minimalist her şeye büyük bir açlık içindeyseniz 'Bilir O Beni' tam size göre. Uyaranlara boğuldumuz bir çağda sizi bir nehrin kıyısına götürecek ve bırakıp kaçacak, sizi kendinizle baş başa bırakacak: Şarkının yalın sözleri, gösterişsiz albenisi, dinginliği ve sadeliği size iyi gelecek!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler