Geri Dön
PinkPantheress 'Boy's A Liar' ile sonunda İngiltere sınırlarını aşmayı başardı!

PinkPantheress 'Boy's A Liar' ile sonunda İngiltere sınırlarını aşmayı başardı!

BBC Sound Of... 2022 anketinde güçlü rakibi Wet Leg'i geçerek şampiyon olan 2001 doğumlu genç İngiliz şarkıcı PinkPantheress için 2023 bomba gibi başladı. 2022'nin son aylarında yayınladığı 'Boy's A Liar' single'ıyla bugüne kadarki en sağlam hit'ini yakalayan PinkPantheress listeleri altüst etmeyi, şöhretini İngiltere sınırlarına taşımayı en sonunda başardı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Gelecekte büyük patlama yapması beklenen yıldızlar, 2003 yılından beri BBC Sound Of... anketinde güçlü rakipleriyle yarışıyor, tam 20 yıldır süren bu gelenekte birçok yıldız henüz küresel çapta bir fenomene dönüşmeden önce bu anketle birlikte adlarını geniş kitlelere belki de ilk kez bu yarışma ile duyuruyor. 2022 yılının ilk günlerinde açıklanan birinci isim, birçok kişiyi pozitif anlamda şaşırtmıştı. Birbirinin aynısı yüksek prodüksiyonlu pop şarkıları yerine son yıllarda daha indie sulara yönelen dinleyiciler, özellikle Birleşik Krallık'ta 'Alternatif eşittir yeni ana akım' fikrinin olabildiğince 'cool' görülmesi sayesinde son yıllarda daha çok 'yeni isim' keşfetme peşinde. Dinleyicilerden gelen bu talebe kayıtsız kalmayan BBC Radio 1 gibi radyoların da teşvikiyle pek çok yeni yıldız müzik sahnesine adım atarken bir hayli destek görüyor, 20 yıllık pop yıldızlarının istikrarını koruyup koruyamadıklarını takip etmektense genç yıldızların ana akımda söz sahibi olup olmadıkları çok daha büyük bir heyecan yaratıyor. PinkPantheress de BBC Sound Of... 2022 birincisi olarak gerek müziği gerekse aşırı minnoş halleriyle çoktandır Birleşik Krallık'ta büyük bir sempati yaratmayı başarmıştı. Sıkı müzik takipçileri onun başarısının sınırları aşacağı konusunda hemfikirdi. Nitekim öyle de oldu.

Haberin Devamı

'Boy's A Liar' beklentilerin de üzerine çıktı

Peş peşe single'larla müzik yolculuğuna başlayan PinkPantheress, özellikle 'Just For Me' şarkısıyla gelecekte büyük bir yıldız olacağının sinyallerini vermişti. BBC Sound Of... anketinde güçlü rakibi Wet Leg'i devirip şampiyon olan PinkPantheress, önce kendisini itinayla gizledi. PinkPantheress, 90'lı yıllardaki Türk modellerin dergi pozlarında sıklıkla kullandığı, Gülse Birsel'in özellikle 'Avrupa Yakası'nın ilk sezonunda bir hayli dalgaya vurduğu "İşimlen gündeme gelmek istiyorum" tavrıyla hareket etti ve peş peşe üzerimize füzeler yağdırmaya başladı. Single'lar özellikle dijital müzik platformlarında o kadar çok dinlendi ki neredeyse her biri kısa zamanda İngiltere Resmi Single Listesi'nde de kendine yer buldu. Liste başarıları, Sound Of... şampiyonluğu ve özellikle de BBC Radio 1'dan aldığı radyo desteğiyle üretimine ara vermeden devam eden PinkPantheress, geçen yıl özellikle Willow'la düet yaptığı 'Where You Are' ve Sam Gellaitry ile kaydettiği 'Picture In My Mind' ile adeta 'Geliyorum' mesajı vermişti. 2022'nin son aylarında yayınlanan 'Boy's A Liar' ise beklentinin de ötesine çıkarak en sonunda PinkPantheress'e küresel çapta bir hit kazandırdı.

Haberin Devamı

Hoş geldin yær yüreğimize ey PinkPantheress, 1 yıllık rötarına sağlık!

ABD'li rap'çi Ice Spice'la 'Boy's A Liar'ın 'Pt. 2' adı verilen 'remix' versiyonuyla birçok ülkede hit olmayı başaran PinkPantheress şu anda tüm dünyanın en çok merak ettiği isimlerin başında geliyor. 'Bedroom pop' yaparak olabildiğince minimal ve 'ev usulü pop' tadında samimi bir müzik üreten PinkPantheress şu anda İngiltere, Avustralya, İrlanda' ve Kanada'da 2, Yeni Zelanda'da 1, ABD'deki Hot 100'de de 3 numarada. İsviçre, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Belçika'nın Flamanya bölgesi, İsveç, Norveç, Danimarka ve Portekiz'deki resmi single listesine de girmeyi başaran PinkPantheress adım adım yükselişine devam ediyor. Tek şanssızlığı Miley Cyrus'ın son yılların en güçlü pop şarkılarından biri olan 'Flowers'ına takılmak olan, tam da 'Flowers'ın olağanüstü başarısından dolayı çoğunlukla 2 numarada takılı kalmış gibi duran PinkPantheress, 'Boy's A Liar' ile hem şeytanın bacağını kırdı hem de dev bütçeli, pahalı prodüksiyonlu aşırı 'lüks' pop şarkıları haricinde 'bedroom pop' gibi daha minimal ve alternatif sound'ların da ana akımda karşılığının olduğunu hatırlattı. PinkPantheress, ekonomik şarkı süreleri, sempatik vokali ve TikTok gençliğiyle uyumlu 'kolay algılanabilir' ancak prestijli BBC Radio 1 tarafından da rahatlıkla kabul edilebilir bir 'kök'e de sahip. Pop sahnesinde son yılların en heyecan yaratan isimlerin başında gelen PinkPantheress'in önümüzdeki dönemde çok daha geniş kitleler tarafından tanınan bir isim olacağı ise şimdiden garanti gibi. Hoş geldin yær yüreğimize ey PinkPantheress, 1 yıllık rötarına sağlık!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler