Geri Dön
Rafet El Roman'ın 'Sırrına Eremeyiz' albümünün yıldızı hangi şarkı?

Rafet El Roman'ın 'Sırrına Eremeyiz' albümünün yıldızı hangi şarkı?

2016 tarihli 'Mecnun' albümünden sonra yoluna çoğunlukla düetlerle devam eden Rafet El Roman 'Sırrına Eremeyiz' adını verdiği albümünü yayınladı. Peki müzisyenin 'Sırrına Eremeyiz' albümünün yıldızı hangi şarkı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son dönemde bol bol düet yaptı

90'lı yılların sembolik isimlerinden biriydi Rafet El Roman. Bizleri macera dolu Amerika'ya davet eden, 'Sorma Neden'le bir piyano melodisinin ne kadar ölümcül güzellikte olabildiğini kanıtlayan Rafet El Roman, bana göre asıl büyük çıkışını 2004'teki 'Sürgün' albümü ve bu albümün çıkış şarkısı 'Yalancı Şahidim'le yapmıştı. 'Yalancı Şahidim' öncesinde ara ara sempatik hit'ler yakalayan (mesela 'Şanslıyım', mesela 'Bir Melek Diliyorum') Rafet El Roman, bu albümle birlikte önemli bir istikrar yakalamayı başarmıştı. Rafet El Roman'ın 2000'li yılların ortasından 2010'lu yılların başına kadar patlattığı hitler arasında Yusuf Güney'le birlikte söyledikleri ve haftalarca radyolarda çalınan 'Aşk-ı Virane', 'Bana Sen Lazımsın', 'Adımla Seslendi' ve bana göre Türkçe pop'un en önemli slow'larından biri olan 'Direniyorum' bu dönemin yıldızları arasındaydı. Kendi şarkılarını söylemekten vazgeçmeyen Rafet El Roman, 2010'lu yıllarda ise risk almadan, kendi oluşturduğu ve oturttuğu gitar ağırlıklı pop sound'undan taviz vermeden yoluna devam etti. Ve daha da enteresanı bol bol düet yaptı. Derya, Hülya Avşar, Faridam ve Nur Usta gibi isimlerle ortak düetlere imza atan El Roman, özellikle Derya ile birlikte kaydettikleri 'Unuturum Elbet'le dijital müzik platformlarında bir hayli ses getirdi.

'Sen Olmazsan' bu kez Hülya Avşar'sız

Rafet El Roman'ın son dönemde çoğunlukla kadın vokallerle ortak kaydettiği düetlerden sonra ben artık yoluna tek başına devam etmesi, düet ısrarından vazgeçmesi gerektiğini düşünüyordum. Bu bağlamda karşımıza çıkan 'Sırrına Eremeyiz' albümünü "Umarım içinde fazla düet yoktur, bolca Rafet El Roman vardır" kafasıyla dinledim. 'Sırrına Eremeyiz', içerdiği yeni şarkılarla bu beklentimi karşıladı. Evet, içinde daha önce ses getiren 'Unuturum Elbet' ya da 'İki Dakika' gibi işleri saymazsak en az 6-7 tane yeni Rafet El Roman şarkısıyla karşılaştık albümde. Daha önce Hülya Avşar'la birlikte söylediği ve bence bir düet olarak pek de etkili ve başarılı olmayan 'Sen Olmazsan' şarkısını bu kez tek başına söyleyen müzisyen, şarkının tekrar keşfedilebilir olmasını sağlamış, şarkıyı adeta diriltmiş. 'Sen Olmazsan'a daha önce ısınmadıysanız şayet bu 'solo' versiyonunu dinlemenizi mutlaka öneririm. Sadece Rafet El Roman versiyonuyla 'Sırrına Eremeyiz' dikkat çeken bir şarkıya dönüşmüş.

Albümün yıldızı açık ara 'Bağışla Beni'

Peki 'Sırrına Eremeyiz' albümünün yıldızı hangi şarkı? Geçtiğimiz günlerde single olarak da albümden hemen önce yayınlanan 'Bağışla Beni' elbette. Hem de açık ara. 'Bağışla Beni' romantik bir Rafet El Roman şarkısı. Rafet El Roman'ın klasiklerinden biri olacak bu şarkı. 'Direniyorum' gibi sizi alıp götürüyor müziği, çok sevdim 'Bağışla Beni'deki 'tipik Rafet El Roman' havasını. Şarkının sıkı Rafet El Roman hayranları tarafından sevileceğini tahmin etmek hiç de zor değil. Ancak... 'Sırrına Eremeyiz'de 'Bağışla Beni' ve 'Sen Olmazsan'ın 'solo' versiyonu gibi iki sempatik ve güçlü şarkı olmasına rağmen, hatta 'Unuturum Elbet' gibi bilhassa dijitalde 'tutmuş' bir iş olmasına rağmen albümün geri kalanı ne yazık ki çok da güçlü değil bana göre. 'Yangın' ve 'Galip' gibi şarkılar diğerlerinin arasında bir tık ileriye çıksalar da bu şarkılar albümün başarı ivmesini sürdürecek, kendi başlarına özerkliklerini ilan edecek kadar büyük potansiyellere sahip değiller. Albümün yenilerinde beste anlamında enteresan bir monotonluk var. Bu monotonluk da şarkıların gölgede kalmasına sebep olmuş maalesef... Evet, Rafet El Roman'dan şöyle cıstak cıstak bir kulüp hit'i beklemiyoruz elbette. Yıllar içinde oturttuğu çizgisinde üretmeye devam ediyor müzisyen. Ama yine de 'Kalbimin Sultanı' albümünün gizli hit'lerinden 'Sakla Beni'yi ya da 'Sevgiye Zaman Ver'in en 'taksi dostu' şarkısı 'Tükendiğince'yi hatırlayınca 'Sırrına Eremeyiz'in yenileri 'çarpıcılık' açısından biraz eksik kaçıyor maalesef. Rafet El Roman yoluna yine düetlerle mi devam edecek yoksa 'Sürgün' albümündeki gibi 'tek tabanca' ateş mi edecek, bunu bekleyip göreceğiz. O hangi yolu seçerse seçsin biz yine ona ilgiyle Molatik olmaya devam edeceğiz...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler