Geri Dön
RockA'nın yeni şarkısı 'Unutulur Her Şey' hit kumaşına sahip

RockA'nın yeni şarkısı 'Unutulur Her Şey' hit kumaşına sahip

RockA grubu yepyeni bir single'la aramıza dönüyor. 'Unutulur Her Şey' adlı şarkıyı herkesten önce dinleme fırsatım oldu. Özet geçmemi isterseniz hemen söyleyeyim: Rock sound'u günümüze daha modern adapte edilemezdi!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sözü, müziği, aranjesi solist Halil Özüpek imzalı

RockA genç bir grup. 'Ölürüm Sana' cover'ına denk gelmiş ihtimaliniz yüksek. Ya da yakın zamanda yayınlanan 'Sarılır Ay Geceye' şarkısı da ilgi uyandırmayı başarmıştı. Ankaralı grubun solisti Halil Özüpek. Grubun kilit adamı. Mesela 'Unutulur Her Şey'in sözü, müziği hatta şarkının prodüktörlüğü hep Halil Özüpek imzalı. 2000'lerde rock/alternatif rock'ta pek çok 'konser grubu' albümlenmişti. 2010'larda arabesk rock'ın ana akımlaşmasının üzerine 'üçüncü yeni'ler dönemine geçilmişti.

Etiketleri, kategorileri bir kenara bırakalım

RockA, bütün bu ayrımların, etiketlerin, kategorizasyonların ne kadar beyhude olduğunu fark etmemizi sağlayan, çok affedersiniz canavar gibi bir şarkıyla dönüyor. Şarkının her noktasında emeği geçen Halil Özüpek'e her şeyden önce bir müzik dinleyici olarak teşekkür etmemiz lazım. Grup, kısırdöngü içindeki Türkçe rock'a oldukça modern bir işle dönüş yapmış durumda. Evet, şarkının girişinde Manga tadı alıyorsunuz. Ferman Akgül gelebiliyor aklınıza. Ama bu benzerlik şarkının nakaratına gelince ortadan kayboluyor. Zaten nakaratta ne kadar 'doğru' ve ne kadar 'hit kumaşı'na sahip bir şarkı dinlediğinizi de fark etmiş oluyorsunuz.

Mekanik değil, kendini hemencecik sevdiriyor

Özellikle Türkçe rock'ta popüler müzik kitlesini harekete geçirecek 'büyük', 'ana akım' işler yapılmıyordu kaç zamandır. 'Unutulur Her Şey' alternatif camianın en ana akımlaşmaya uygun ama bunu yaparken de en modern ve cool kalabilen işlerinden biri olmayı başarmış. Mekanik bir hit olmak yerine akılda kalıcı, samimi ve radyo dinleyen kitleyi de dijitalci genç nesli de yakalayabilecek, dinamik bir şarkı ortaya koymuş. Şarkının girişi, nakaratı ve 'kopma anı' en beğendiğim kısımları oldu açıkçası. Şarkı daha ilk dinlemede kendini hemencecik sevdiriyor.

Rap kısmı olsaydı fazla kaçabilirdi

Eski ya da sıkı bir RockA dinleyicisi değilim. 'Sarılır Ay Geceye'yi hiç de fena bulmasam da 'Ölürüm Sana'nın iyi bir cover olduğunu da düşünmüyorum. Ancak 'Unutulur Her Şey' şarkısı, şayet gruba karşı bir alerjiniz, ön yargınız filan varsa her şeyi temizleyecek kadar güçlü olmuş. Grubun eski şarkılarına açık ara fark atıyor. Daha da önemlisi modern Türkçe rock/alternatif müzikte de rock-pop-dansı bir araya getiriyor. Evet belki RockA'nın imzalarından rap de eklenebilirdi bu şarkıya ama fazla da kaçabilirdi, o yüzden doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. RockA eğer 'Unutulur Her Şey' yolundan ilerlemeye devam ederse hem geniş hem de sağlam bir kitle yakalayacağına yürekten inanıyorum. Yolları açık olsun...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler