Geri Dön
Saint Jhn ve 'Roses': Remix'iyle güzelleşen şarkı

Saint Jhn ve 'Roses': Remix'iyle güzelleşen şarkı

Amerikalı rapçi Saint Jhn'un 'Roses' şarkısı son dönemin en dikkat çekici işlerinden biri. Ancak şarkının orijinalinden bahsetmiyoruz. Çünkü Saint Jhn'un 'Roses' şarkısı Imanbek remix'iyle güzelleşiyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

İlk örnek: Imany

Remix mantığı bizde hep 'kop kop' anlamına gelse de aslında şarkının orijinal 'mix'inin tekrardan farklı bir şekilde yorumlanması anlamına geliyor. Özellikle yurt dışında single kültürü yerleştiği için, çoğunlukla şarkıların farklı mix'leri de yayınlanıyor. Imany'den örnek verelim. Imany'nin 'Don't Be So Shy' şarkısı orijinaliyle gayet başarılıydı. Ama şarkı, asıl patlamasını Filatov & Karas remix'iyle yapmıştı.

Peki ya Lykke Li?

Bir örnek daha verelim. İsveçli şarkıcı Lykke Li ve 'I Follow Rivers' şarkısı 10 yıl önce ortalığı epey sallamıştı. Ancak şarkının orijinal versiyonu değil, The Magician Remix'i tutulmuştu asıl. Yani bazı remix'ler o kadar iyi oluyor ki orijinallerini epey gölgede bırakıyor. İşte son dönemin en dikkat çeken şarkılarından biri de Saint Jhn'un 'Roses' şarkısı. Daha doğrusu 'Roses'ın Imanbek remix'i.

Her şarkı hak ettiği aranjeye kavuşuyor!

Orijinal haliyle son dönemi kasıp kavuran rap furyasında rahatlıkla kaybolacak bir şarkı olan 'Roses', Kazak aranjör Imanbek'in remix'i sayesinde olağanüstü bir dans hit'ine dönüşmüş durumda. Şarkının bu remix'i özellikle Hollanda, Belçika ve İsveç'te resmi single listelerinde de kendine yer buldu. Peki bu remix'le güzelleşen şarkılar nereye kadar gidecek sizce? Böyle bir trend var mı? Yoksa her şarkı hak ettiği aranjeye eninde sonunda kavuşuyor mu? Bence ikincisi. Sizce?

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler