Geri Dön
Sefo ve Simge Sağın 'Görmem Böylesini'yle hem kalbi hem de beyni yakalıyor

Sefo ve Simge Sağın 'Görmem Böylesini'yle hem kalbi hem de beyni yakalıyor

Son dönemin en yıldızı parlak ikililerinden Sefo ve Simge Sağın güçlerini birleştirdi ve 2023 yazının son yaz hit'i de Ağustos 2023'ün hemen başına yetişti. 'Görmem Böylesini' adlı şarkıda buluşan Sefo da Simge Sağın sadece lezzetli bir pasta yapmıyor, aynı zamanda kendilerinden de ekleme ve çıkarmalar yaparak şarkının sadece kalpleri değil beyinleri de tatmin etmesini sağlıyor.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son dönemin en yıldızı parlak ikililerinden Sefo ve Simge Sağın güçlerini birleştirdi ve 2023 yazının son yaz hit'i de Ağustos 2023'ün hemen başına yetişti. Sefo'yu bir minnakın 'Isabel, Yağğğ' şeklindeki cover'ıyla zaten tüm Türkiye artık çok net tanımış, bilmiş ve sevmişti. Kaldı ki Sefo zaten öncesinde Türkçe pop ağırlıklı yayın yapan radyoların rap, reggae ya da trap ile imtihanı noktasında en somut başarı örneği olarak çoktan dikkat çekmişti. 'Bilmem mi?' ile başlayan bu 'zincir kırma hikâyesi' Sefo'nun artık sound olarak, vokal olarak kulaklara epey aşina gelmesiyle nihayete ermişti. Sefo'suz bir Türkçe pop radyo akışını düşünmek bile zor, hele de buram buram yaz kokan Sefo şarkılarını ve sound'unu hatırladığımızda bu durum epey zor. Benzer bir durum Simge Sağın için de geçerli üstelik. Son olarak Ozan Bayraşa katkılı Onurr şarkısı 'Çapkınca' ile adeta ateş eden, dosta düşmana "Bir dakika!" diyen Simge Sağın, 'Yankı'yı niceliksel bazda sollayan tribünlerin gözdesi 'Aşkın Olayım'ın üzerine sağlam bir viraj almayı başarmıştı. Haliyle Sefo ve Simge Sağın'ın güçlerini birleştirmesi zaten kağıt üstünde epey heyecan verici bir gelişme. Ama daha da önemlisi, ikilinin birlikte imza attıkları işin hem kalbe hem de beyine hitap etmesi. Sefo ve Simge Sağın başarmış, kesin bilgi, itinayla yayabilir, oraya buraya yazabilir, susmayıp haykırabiliriz bu gerçeği.

Haberin Devamı

Şarkı hem Sefo hem de Simge kokuyor

'Görmem Böylesini'nin sözü ve müziği Sefo'ya, düzenlemesi ise Aerro'ya ait. Şarkı buram buram "Ben hit'im" diyor daha ilk dinlemede, ilk melodide. Tipik bir Sefo şarkısı gibi başlayan ve kulağa hem epey aşina hem de taze gelen 'Görmem Böylesini', Simge Sağın'ın "Önce bi' çıkartamadım, kim bu güzel sesli kadın?" dedirten gizemli girişi ve hemen akabinde mikrofonu tek başına alışıyla adeta şahlanıyor. Sefo ve Simge Sağın, 'Görmem Böylesini' gibi zaten kağıt üstünde bile gayet güzel tınlayan bir şarkıyı, herkes kendi cephesinde elinden gelenin en iyisini sunarak sağlam bir hit'e çeviriyor. Ama burada sadece kalplere hitap etmiyor ikili. Bir düetin olmazsa olmazı olan 2 kuralı da harfi harfine yerine getiriyorlar. İlki elbette ortaya çıkan pastanın tat vermesi, lezzetli olması. 'Görmem Böylesini' Sefo'dan ve Simge Sağın'dan bağımsız dahi iyi bir şarkı. Ama Sefo ve Simge kombini o kadar doğru ve kalbe hitap ediyor ki, her ikisinin sesi kaynaşıyor, "Biraz alakasızlar ama bir araya gelseler aslında iyi bir şey yapabilirler"i gayet temiz bir şekilde ispat ediyorlar. İkincisi ve en önemli kısım ise 'Görmem Böylesini'nin hem tek başına Sefo hem de tek başına Simge kokması. İşte burası ekstra bir alkışı hak ediyor.

Haberin Devamı

Zaten Sefo'ya da Simge'ye de bu yakışırdı

Bir düeti başarılı yapan şeyde yalnızca altyapı, beste ya da söze odaklansak da şarkıya katkıda bulunan her iki yıldızın da kendinden izler taşıması ve son tahlilde birbirleriyle uyumlu olmaları oldukça önemli. Ebru Gündeş şarkısına katkı yapan Murat Boz eğer yeterince kendinden bir parça ekleyemezse ya da kendisine bahşedilen alanda en iyisini yapmasına rağmen son tahlilde çizilen çerçevenin darlığında sıkışıp kalmışsa negatif bir durum olur aslında. Gündeş ve Boz ortaklıklarından 'Gün Ağardı' her iki yıldız arasında muazzam bir köprü kurarken 'Sonsuza Dek' ise buram buram yalnızca Ebru Gündeş kokarak Murat Boz'u varlığını silikleştirmişti. Murda ve Hadise ortaklığı bu noktada ikidir doğru örnekler veriyor. Önce 'İmdat' sonra 'Sen Dönene Kadar'la Murda ve Hadise birlikte kendilerinden ekleme ve çıkartmalar yaparak kendilerini yansıtabiliyorlar ve ortak bir yeni dil keşfedebiliyorlar. Sefo ve Simge Sağın ikilisi de 'Görmem Böylesini' de tam olarak Murda ve Hadise'nin başarısını yakalamış, hatta pop'la daha da uyumlu olmaları bakımından daha da genele hitap etme konusunda önemli bir avantaj elde etmiş. Eğer Simge, buram buram Sefo kokan 'Görmem Böylesini'de gerektiğince kendinden ekleme yapmasaymış şarkı her noktada eksik kalırmış. 'Görmem Böylesini' tipik bir Sefo şarkısı olmanın dışına çıkarak her iki yıldızın da kendinden ekleme ve çıkarmalar yaptığı, beyin olarak da tatmin eden gayet keyifli bir düete dönüşmüş. İkiliden bir düet daha gelir mi bilinmez ama 'Görmem Böylesini' daha şimdiden her ikisine de hem nicelik hem de nitelik kazandırmış gibi duruyor. Sefo'ya da Simge'ye de yakışan da zaten budur: Dengeli başarı!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler