Geri Dön
Selami Bilgiç ve Yasemin Yürük ortaklığı 'Düştüm Gülüşüne' bu yazın kaynayan hit'i oldu

Selami Bilgiç ve Yasemin Yürük ortaklığı 'Düştüm Gülüşüne' bu yazın kaynayan hit'i oldu

Hepsi grubuyla tanıdığımız Yasemin Yürük, sürprizler ötesi bir projeyle karşımızda. Müzisyen Selami Bilgiç ile 'Düştüm Gülüşüne' adlı bir ortaklığa imza atan Yasemin Yürük eğer Hepsi dönemindeki gibi müziği hayatının önceliği haline getirirse Türkçe pop'a trend pop hit'leri kazandırabilir...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Hepsi grubu 2000'lerde fırtına gibi esmişti. Gülçin Ergül'ün solo kariyeri dışında grubun diğer üyeleri müzikten kopmuştu. Ancak sıkı Hepsi hayranları gruptan umudunu bir gün olsun kesmemişti. Son dönemde her ne kadar grubun üyeleri "Bir araya gelmeyeceğiz" dese de asıl mevzunun bir araya gelmelerinden ziyade birbirlerine rakip olmaları ve müzikte iddialı olmaları elbette. Sonuçta dört tane parlak genç kadından oluşan ve bugüne kadar en az 10 adet hit'leri olan bir pop grubunun üyelerinin hayat ve kariyer yolculuklarının bir köşesine müziği sıkıştırmaları gayet doğal bir beklenti. Grubun bana göre Gülçin Ergül'den sonraki en parlak vokali olan ve kendini tamamen fitness ve spora adayan Hepsi'nin Yoshi'si, yani Yasemin Yürük bu yılın en enteresan sürprizlerinden birine imza attı ve müziğe Selami Bilgiç'le kaydettikleri 'Düştüm Gülüşüne' ile karşımıza çıktı.

Haberin Devamı

"Arkadaşlar, böyle bir şarkı çıktı, neden dinlemiyorsunuz acaba?"

Sözü Atilla Cem Ürkmez, müziği Selami Bilgiç ve Ürkmez'e ait olan 'Düştüm Gülüşüne'nin aranjör koltuğunda elbette tahmin edileceği gibi Selami Bilgiç oturuyor. Şarkısının süpervizörlüğü Yasemin Şefik'e teslim edilmiş. Renkli klibin yönetmeni ise Gökhan Özdemir. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan 'Düştüm Gülüşüne' bana göre bu yazın en kaynayan, en "Arkadaşlar, böyle bir şarkı çıktı, neden dinlemiyorsunuz acaba?" dedirten işlerinden biri. Yasemin Yürük'ün sempatik vokali ve dansları gerçekten de hem şarkıya hem de video klibe güzel yansımış. Akustik versiyonuna öyle çok aşırı 'düşmesem' de o da aslında 'slow müzik' çalan radyolar için atılmış önemli bir alternatif. Yasemin Yürük ve Selami Bilgiç ortaklığıyla birlikte ortaya keyifli, butik ve kaliteli bir iş çıkmış. Tıpkı son dönemde Turaç Berkay ve Aynur Aydın ortaklığı 'Siyah' gibi 'Düştüm Gülüşüne' de 'standart Türkçe pop' sound'u yerine biraz daha modern bir tat arayan dinleyici için güzel bir alternatif.

Haberin Devamı

O gülüşlere bir kez değil hep düşülmeli!

Fakat 'Düştüm Gülüşüne' öyle sizi bir anda havaya uçurmuyor, bu ortada. Yani şarkı aslında keşfedilmek için özel bir çaba gerektiriyor. Şarkıdaki 'kesik kesik'lik 'dan dan dan'lara alışmış dinleyici için fazla alternatif kaçıyor. Ama günümüz pop sound'larını takip ediyorsanız, standartlarınız İsveçli popçu Miss Li seviyesinde ve vizyonundaysa, evet, 'Düştüm Gülüşüne' tam da size göre. Şarkının şu ana kadar keşfedilmemiş olması şaşırtıcı değil. Ama bu kadar da keşfedilmemiş olması epey üzücü. Bence bunda ortaklığın popülarite anlamındaki en dışa dönük ismi olan Yasemin Yürük'ün müzikte iddialı bir tavır içinde olmayışının da etkisi var. Yani şarkıyı Yasemin Yürük'ün tamamen keyfine yaptığını o kadar çok hissediyor ki dinleyici, 'Düştüm Gülüşüne'nin bir 'ilk adım' değil 'içimden geldi'lik bir güzellik olduğunu düşünüyor olabilir. Böylelikle 'Düştüm Gülüşüne'nin peşine çok da 'düşmüyor' olabilir. Fakat Yasemin Yürük sempatik vokaliyle bu sound'da ilerleyeceğini ve Hepsi döneminde olduğu gibi müziği hayatının ilk sıralarına tekrar taşıyacağını hissettirse bence şarkı hak ettiği gibi daha fazla kitle tarafından benimsenerek kolaylıkla ana akımlaşabilir. Bu noktada elbette herkesin kariyer seçimlerine saygı duymamız gerek. Fakat bir noktada da iyi olduğun bir işte devamlılığın ne kadar önem teşkil ettiği konusunda eşi, dostu, ablayı, kardeşi dinlemek gerekli. Yasemin Yürük, şu anda Hepsi grubunun en popüler ve en trend işlerini ortaya koyabilir. 'Düştüm Gülüşüne'yi kendine yakıştırarak bir vizyon sahibi olduğunu, sound'dan ve besteden iyi anladığını bizlere çıtlattıysa muhakkak devamını getirmeli. O gülüşlere bir kez değil hep düşülmeli!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler