Geri Dön
Sıkıysa Iskala 12: Bishop Briggs, Thirty Seconds To Mars, Venbee

Sıkıysa Iskala 12: Bishop Briggs, Thirty Seconds To Mars, Venbee

Sıkıysa Iskala'nın 12'nci konukları 'Champion' şarkısıyla Türkiye'de de keşfedilen ve çok sevilen Bishop Briggs'in yeni single'ı 'Baggage', ABD'li aktör Jared Leto'lu Thirty Seconds To Mars grubunun 'It's The End Of The World But It's A Beautiful Day' albümlerinin çıkış şarkısı 'Stuck' ve prodüktör Goddard ile kaydettiği 'Messy In Heaven' ile büyük çıkış yakalayan İngiliz şarkıcı Venbee'nin yeni hit adayı 'Gutter'... Sıkıysa ıskalayın, hadi bakalım!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son yıllarda adını duymaya başladığımız çok fazla isim ve çok fazla üretim var. Bu şarkılardan birçoğu maalesef gözden kaçıyor. Ancak bir arkadaş ya da dost önerisiyle haberimiz oluyor çoğu zaman bu şarkılardan. Halbuki bir dinlemeye başladığınızda "Ben neden daha önce keşfetmemişim ya" dedirtiyor neredeyse hepsi. Sıkıysa Iskala tam da bu gerekli ihtiyaçtan doğdu. Bu seride yeterince takdir görmeyen, dinlenme rakamlarında hak ettiği ilgiyi bulamayan ama aslında taş gibi olan şarkılar yer alıyor. Sıkıysa Iskala'nın 12'nci konukları 'Champion' şarkısıyla Türkiye'de de keşfedilen ve çok sevilen Bishop Briggs'in yeni single'ı 'Baggage', ABD'li aktör Jared Leto'lu Thirty Seconds To Mars grubunun 'It's The End Of The World But It's A Beautiful Day' albümlerinin çıkış şarkısı 'Stuck' ve prodüktör Goddard ile kaydettiği 'Messy In Heaven' ile büyük çıkış yakalayan İngiliz şarkıcı Venbee'nin yeni hit adayı 'Gutter'... Sıkıysa ıskalayın, hadi bakalım!

Haberin Devamı

'Şampiyon'a şeker geliyor!

'Champion' şarkısını yayınladığında saçlarını sıfıra kazıyan Bishop Briggs, özellikle bu şarkısıyla dünyanın belki de en uzun soluklu gizli hit'lerinden birine imza atmıştı. Hem İngiltere hem de ABD vatandaşı olan Briggs, her ne kadar 2010'lu yılların ortasında üretmeye başlasa da popülerliğini ancak bu şarkıyla 2019'da yakalamıştı. 'Champion' özellikle ABD ve Kanada'daki rock listelerinde ciddi bir liste başarısı gösterse de şarkıya ana akım dinleyici tarafından hakkının teslim edilmesi ancak bugünlerde gerçekleşebilmiş durumda. Sosyal medyadaki paylaşımlarda güçlü nakaratıyla birçok fotoğrafa fon müziği olan 'Champion' tüm epikliğiyle birçok kişi tarafından yeni yeni keşfedilse de son şarkısı 'Baggage'la Briggs sahalara çoktan döndü bile. Haziran 2023 tarihli yeni albümü 'When Everything Went Dark'ın hit single adaylarından biri olan 'Baggage' tıpkı 'Champion' gibi akılda kalıcı olsa da epikliğinden çok inişli çıkışlı dinamikliğiyle göz doldurmayı, ele avuca sığmayı başarıyor. Melodisi ve Briggs'in rock'a epey yakışan güçlü vokaliyle iz bırakmayı başaran 'Baggage' eğer henüz Briggs'i keşfetmediyseniz şahane bir 'intro' olabilir, affedersiniz "Şampiyon'a şeker geliyor" dedirtebilir.

Haberin Devamı

'Stuck'la göklere çıkartabilme başarısına şapka!

ABD'li aktör Jared Leto kimilerine göre muazzam bir yetenek, kimilerine göreyse biraz fazla abartılı oyunculuğu yüzünden eleştiri oklarının hedefinde. Sadece aktörlükte değil şarkıcılıkta da iddialı olan Jared Leto, müzik dünyasında elbette Thirty Seconds To Mars grubu sayesinde tanıdığımız bir isim. 2000'li yılların başından beri üretmeye devam eden Thirty Seconds To Mars, başlangıçta emo sularda olsalar da son dönemde daha çok alternatif rock çizgisine kayarak ve elektronik tattan da hissedilir bir şekilde faydalanarak müziklerini güncel tutma gayretinde. İşte bu çabayı son single'ları 'Stuck'da çok rahat gözlemliyoruz. 'It's The End Of The World But It's A Beautiful Day' adlı yeni Thirty Seconds To Mars albümüne 2023 sonbaharında kavuşacağız. Albümün çıkış şarkısı olarak seçilen 'Stuck' ise çoktan gönülleri fethetmiş durumda. BBC Radio 1'da B listeye yükselen 'Stuck' pop, rock, alternatif dinleyicilerini buluşturan, melodisinden temposuna insanı göklere çıkartan tam bir yaz şarkısı. Ama daha da önemlisi rock'ın ana akımdaki kısıtlı 'talep'ine Thirty Seconds To Mars'ın geliştirebileceği şahane uyumlu bir formül. 'Stuck'ı dinlediğinizde Thirty Seconds To Mars'ın çizgilerini bozmadan kendilerini güncellediklerini, "Gitgide anneme benziyorum afitap!"taki annenin elektronik müziği temsil etmesi ancak bu elektronikliğin Muse kadar keskin hissedilir olmamasının avantajını yakaladıklarını ve daha da önemlisi 2023'ün en büyük gizli hazinelerinden biri olduğunu fark ediyorsunuz. Thirty Seconds To Mars sevin ya da sevmeyin, 'Stuck' gruba çok daha büyük şeyler kazandırabilir. Grubun bizi "Sıkışmış hissediyorum" dedikleri 'Stuck'la göklere çıkartabilme başarısına ise kocaman bir şapka!

Haberin Devamı

Elektronik müzik 'dans'tan ibaret değil!

Haberin Devamı

Prodüktör Goddard ile kaydettiği 'Messy In Heaven'la özellikle Birleşik Krallık ve İrlanda'da muazzam bir çıkış yakalayan Venbee, son dönemin en heyecan verici isimlerinden biri. İngiliz şarkıcı, 'Messy In Heaven'la drum and bass sound'undan da büyük bir hit çıkabileceğini bir kez daha hatırlatmıştı bu işbirliğiyle. İşte bu durumu 'Gutter' adını verdiği yeni şarkısında da devam ettiriyor. Drum and bass her ne kadar elektronik müzik içinde danstan ziyade kıpırdatan ve moddan moda sürükleyen, daha butik bir kitleye hitap eden bir tür olsa da beste ve prodüksiyon kalitesi sayesinde adeta karşıki dağları yıkabilecek güce de erişebiliyor. Bunu tam 10 yıl önce İngiliz elektronik grup Rudimental'ın Ella Eyre vokalli 'Waiting All Night'ında çok net görmüştük. İngiltere'de 1 numara olmayı başaran 'Waiting All Night' aralarında Polonya, İzlanda, Çekya, Fransa ve Avusturya'nın da olduğu pek çok Avrupa ülkesinde resmi single listesi başarısı göstermişti. Genç şarkıcı Venbee'nin 'Gutter'ı da sağlam bir drum and bass örneği olarak ana akıma göre bir tık alternatif kaçsa da alternatifin yeni pop olduğu bugünlerde çok da büyük bir dezavantaja sahip değil. 'Gutter' ile BBC Radio 1'da C liste başarısı gösteren Venbee'nin 2024 başında Sound Of... anketinde en kötü ihtimalle uzun listeye kalması oldukça olası. Artık siz de elektronik müziğin dans müzikten ibaret olmadığını gayet iyi bilen sıkı bir müzik dinleyicisiyseniz Venbee'ye ve özellikle de 'Gutter'a muhakkak bir şans vermelisiniz.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler