Geri Dön
Sıkıysa Iskala 5: Sam Ryder, FLO, Two Door Cinema Club

Sıkıysa Iskala 5: Sam Ryder, FLO, Two Door Cinema Club

Sıkıysa Iskala'nın beşinci konukları son dönemde BBC Sound Of... 2023 ve BRIT Awards'ta 'Rising Star' şampiyonlukları kazanan Londralı R&B grubu FLO'nun hit single'ı 'Cardboard Box', 2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Space Man' ile Birleşik Krallık'a ikincilik getiren Sam Ryder'ın İngiltere ve İskoçya'da 1 numara olan ilk albümü 'There's Nothing But Space, Man!' albümünün gizli hit'lerinden 'Tiny Riot' ve 2010 yılında BBC Sound Of...'ta uzun listede kalan Kuzey İrlandalı indie rock grubu Two Door Cinema Club'ın yeni albümleri 'Keep On Smiling'in ikinci single'ı 'Lucky'. Sıkıysa ıskalayın, hadi bakalım!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son yıllarda adını duymaya başladığımız çok fazla isim ve çok fazla üretim var. Bu şarkılardan birçoğu maalesef gözden kaçıyor. Ancak bir arkadaş ya da dost önerisiyle haberimiz oluyor çoğu zaman bu şarkılardan. Halbuki bir dinlemeye başladığınızda "Ben neden daha önce keşfetmemişim ya" dedirtiyor neredeyse hepsi. Sıkıysa Iskala tam da bu gerekli ihtiyaçtan doğdu. Bu seride yeterince takdir görmeyen, dinlenme rakamlarında hak ettiği ilgiyi bulamayan ama aslında taş gibi olan şarkılar yer alıyor. Sıkıysa Iskala'nın beşinci konukları son dönemde BBC Sound Of... 2023 ve BRIT Awards'ta 'Rising Star' şampiyonlukları kazanan Londralı R&B grubu FLO'nun hit single'ı 'Cardboard Box', 2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Space Man' ile Birleşik Krallık'a ikincilik getiren Sam Ryder'ın İngiltere ve İskoçya'da 1 numara olan ilk albümü 'There's Nothing But Space, Man!' albümünün gizli hit'lerinden 'Tiny Riot' ve 2010 yılında BBC Sound Of...'ta uzun listede kalan Kuzey İrlandalı indie rock grubu Two Door Cinema Club'ın yeni albümleri 'Keep On Smiling'in ikinci single'ı 'Lucky'. Sıkıysa ıskalayın, hadi bakalım!

Haberin Devamı

'Lucky' İsviçre'deki radyolarda rotasyona girdi

BBC Sound Of... 2010'un uzun listesinde yer alan Kuzey İrlandalı indie rock grubu Two Door Cinema Club, özellikle 'I Can Talk' şarkılarıyla alternatif müzik dinleyicileri arasında büyük bir heyecan yaratmıştı. Yıllar içinde sık sık verdikleri konserler ve kaydettikleri albümlerle kitlelerini genişleten Kuzey İrlandalı grup 5'inci stüdyo albümleri 'Keep On Smiling'i 2 Eylül 2022 tarihinde yayınlamıştı. Bu albümle birlikte sahalara nefis bir şekilde dönen grup özellikle albümün ikinci single'ı 'Lucky' ile İsviçre'deki radyolarda rotasyona girmeyi başardı. Melodik yapısıyla dikkat çeken, artık nostaljik kaçan alternatif rock sound'unu mümkün mertebe popüler bir altyapı ile buluşturarak güncelleştiren Kuzey İrlandalı grup mutlaka tekrar şarkı listelerine girmeyi hak ediyor. 'Lucky' gerçekten son dönemin en heyecan verici şarkılarından biri. Two Door Cinema Club her ne kadar 'Keep On Smiling'te 'Lucky'nin eşsizliğine yaklaşmasa da neredeyse 15 yıllık üretimlerinde çizgilerini bozmadıklarını cümle aleme duyuruyor.

Haberin Devamı

'Destiny's Child'ın bıraktığı yerden devam ediyorlar

Madem BBC Sound Of... ile girdik mevzuya, bu büyük yarışın son birincisiyle devam edelim. Geçtiğimiz ay BRIT Awards'ta Cat Burns ve Nia Archives gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak 'Rising Star' seçilen FLO grubu bir büyük başarıya daha imza atarak BBC Sound Of... 2023 birincisi olmuş ve hepimizi şoklardan şoklara sürüklemişti. 2000'lerin başında popüler olan R&B sound'unu günümüz altyapısıyla kombinleyen ve ortaya 20 yıl önce trend olan bir müziği tekrar gündeme taşıyarak az biraz 'vizyoner' olan FLO grubu, özellikle 'Cardboard Box' şarkılarıyla şu dönemde gündemde. Her ne kadar ilk single olarak bu şarkıyı yayınlasalar da henüz 'Cardboard Box' rüştünü daha yeni yeni ispat edebiliyor. Dijitalde FLO'nun en büyük hit'i olan 'Cardboard Box', BBC Radio 1'da sonunda rotasyona girdi. Henüz Birleşik Krallık'ta resmi single liste başarısı yakalayamasa da FLO grubunun şu ana kadarki en büyük bombası olan bu şarkının ilerleyen dönemde daha çok ses getireceği ortada. Müzik sektörüne Beyoncé gibi bir yıldız kazandıran Destiny's Child grubunun bıraktığı yerden devam eden Londra çıkışlı FLO grubunun gelecek yıllarda istikrarlarını korudukları takdirde küresel çapta büyük bir yıldıza dönüşeceklerini söylemek çok da yanlış sayılmaz.

Haberin Devamı

Müziğini gençleştirdiğinde kim tutar onu!

İtalya'nın Torino şehrinde düzenlenen 2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nda kazanan ülke Ukrayna olsa da bu yılın gerçek yükselen yıldızı yarışmayı ikinci sırada tamamlayan Sam Ryder olmuştu. TikTok'ta yakaladığı popülerlikle adını geniş kitlelere duyuran Sam Ryder, geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık'ın Eurovision temsilcisi seçildiğinde herkes büyük bir heyecan içine girmişti. Bunun en büyük nedeni ise Sam Ryder'ın muazzam pozitif enerjisi ve şaşırtıcı vokal yeteneğiydi. 'Space Man' ile muazzam bir sahne performansına imza atan ve uzun yıllar sonra Birleşik Krallık'a ikincilik getiren Sam Ryder, yarışma sonrasında oldukça büyük bir popülerlik yakaladı. İlk albümü 'There's Nothing But Space, Man!'i 2022'nin son günlerinde yayınlayan Ryder, şu sırada çifte zaferin tadını çıkartıyor. Daha önce yayınladığı single'ların haricinde birkaç yeni şarkı ekleyen Ryder, gerek İngiltere'de gerekse İskoçya'daki albüm listesinde 1 numara olmayı başardı. Özellikle BBC Radio 2'da rotasyona giren Ryder, 'Tiny Riot' şarkısıyla muhakkak keşfedilmeyi hak ediyor. 'Tiny Riot' şarkısında ne kadar güçlü bir vokal olduğunu herkese kanıtlayan Ryder, her ne kadar Z kuşağına doğrudan hitap etmek yerine bir tık daha 'eski usul' takılsa da müziğini biraz daha gençleştirdiği takdirde çok daha sağlam bir gol atabilir. Eurovision sahnesindeki enerjisiyle herkesi büyüleyen ve "Uzun saçlarından sen suçlusun" dedirten Ryder'dan umutluyuz.

Benzer İçerikler