Geri Dön
Sıkıysa Iskala 6: Miley Cyrus, The Vaccines, Nova Twins

Sıkıysa Iskala 6: Miley Cyrus, The Vaccines, Nova Twins

Sıkıysa Iskala'nın altıncı konukları BRIT Awards'ta 'En İyi Britanyalı Grup' ve 'En İyi Rock/Alternatif Şarkıcı' dallarında iki adaylık kazanan Nova Twins'ten 'K.M.B.', BBC Sound Of... 2011 üçüncüsü The Vaccines'in 'Planet Of The Youth' adlı EP'lerindeki 'Twenty Four Seven' ve şu ara 'efsanevi dönüş'üyle esip gürleyen Miley Cyrus'ın geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve şimdiden klasikleşecek şarkılar arasındaki yerini alan 'Flowers'. Sıkıysa ıskalayın, hadi bakalım!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son yıllarda adını duymaya başladığımız çok fazla isim ve çok fazla üretim var. Bu şarkılardan birçoğu maalesef gözden kaçıyor. Ancak bir arkadaş ya da dost önerisiyle haberimiz oluyor çoğu zaman bu şarkılardan. Halbuki bir dinlemeye başladığınızda "Ben neden daha önce keşfetmemişim ya" dedirtiyor neredeyse hepsi. Sıkıysa Iskala tam da bu gerekli ihtiyaçtan doğdu. Bu seride yeterince takdir görmeyen, dinlenme rakamlarında hak ettiği ilgiyi bulamayan ama aslında taş gibi olan şarkılar yer alıyor. Sıkıysa Iskala'nın altıncı konukları BRIT Awards'ta 'En İyi Britanyalı Grup' ve 'En İyi Rock/Alternatif Şarkıcı' dallarında iki adaylık kazanan Nova Twins'ten 'K.M.B.', BBC Sound Of... 2011 üçüncüsü The Vaccines'in 'Planet Of The Youth' adlı EP'lerindeki 'Twenty Four Seven' ve şu ara 'efsanevi dönüş'üyle esip gürleyen Miley Cyrus'ın geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve şimdiden klasikleşecek şarkılar arasındaki yerini alan 'Flowers'. Sıkıysa ıskalayın, hadi bakalım!

Haberin Devamı

'Çıkış'larını çoktan tamamlayıp direkt 'büyük'lerden biri oldular

Amy Love ve Georgia South'tan oluşan Nova Twins grubu her ne kadar BBC Sound Of... 2022 uzun listesine kalamasa da geçen yılın en büyük çıkışlarından birini yakalamayı başardı. Aslında üretimlerine 2020 yılında başlayan ancak asıl büyük patlamalarını özellikle 'Cleopatra' şarkılarıyla gerçekleştiren Nova Twins, İngiltere çıkışlı bir alternatif rock grubu. Şarkılarında punk, rap ve pop'u bir araya getiren ve muazzam bir kombin yaratan Nova Twins'in bir süredir "Gümbür gümbür geliyoruz" dedirten ilgi çekici sound'ları en sonunda 'Cleopatra' ile karşılığını bulmuştu. Muazzam bir enerji patlamasına sahip olan ve melodik yapısıyla da dikkat çeken 'Cleopatra' özellikle BBC Radio 1'da oldukça çalınmayı başarmıştı. Bu başarıdan sonra peş peşe single'larla ikinci stüdyo albümleri 'Supernova'yı tanıtan Nova Twins, 'K.M.B.' ile de 'Cleopatra'nın sağlamasını yapmayı başarmıştı. Tıpkı 'Cleopatra' gibi BBC Radio 1'da rotasyona giren 'K.M.B.' yalnızca bir enerji patlaması değil aynı zaman grubun istikrarını da ortaya koyuyor. BRIT Awards'ta 'çıkış yapan şarkıcı' kategorilerini es geçip direkt 'En İyi Britanyalı Grup' ve 'En İyi Rock/Alternatif Şarkıcı' kategorilerinde adaylık kazanmaları ise 'çıkış'larını çoktan tamamladıklarının, mevzuya giriş yapmadan direkt 'büyük'lerden biri olmayı başardıklarının kanıtı. Hadi 'Cleopatra'yı es geçtiniz diyelim ama Nova Twins 'K.M.B.' ile mutlaka keşfedilmeli.

Haberin Devamı

Rock'tan uzaklaşmadan pop'a yakın duranlar için birebir

BBC Sound Of... 2011 üçüncüsü The Vaccines grubu da tıpkı Nova Twins gibi Birleşik Krallık çıkışlı bir indie/alternatif rock grubu. 2010'lu yılların başından beri üretmeye devam eden The Vaccines özellikle 'Post Break-Up Sex' şarkılarıyla kariyerlerinin henüz başında oldukça büyük bir sükse yapmayı başarmış ve İngiltere'deki resmi single listesinde 32 numaraya kadar yükselmişti. Indie ve post-punk'tan beslenen The Vaccines son dönemde ise farklı denemelerle müziklerini çeşitlendirme peşinde. Rock gruplarının resmi single liste başarılarında geride kaldıkları ortada. Çünkü ne yazık ki 2000'li yıllardaki kadar gençlik artık rock dinlemiyor. Daha önce ana akımlaşmamış rap müziği 'tüketmek' şu an için gençlerin en büyük önceliği. Haliyle 2000 ve 2010 çıkışlı rock gruplarının üretimleri daha butik bir dinleyici kitlesiyle sınırlı. Ancak son dönemde Sanremo ve Eurovision'u kazanan Måneskin grubunun özellikle İngilizce şarkılarla popülerleşmesi rock'ın gidişatından çok da umutsuz olmamamız için tek başına yeterli bir sebep. The Vaccines ise son yayınladıkları 'Planet Of The Youth' adlı 6 şarkılık EP'lerini her ne kadar ultra keyifli 'Thunder Fever'la tanıtsalar da aslında EP'de keşfedilmeyi bekleyen enteresan bir şarkı daha var. Melodik şarkıları sevenler ve rock'tan uzaklaşmadan pop'a da yakın duranlar için 'Twenty Four Seven' adeta biçilmiş kaftan. Özellikle 'Twenty Four Seven'ın nakarat öncesi köprü kısmında alacağınız retro tat gününüzü şenlendirebilir.

Haberin Devamı

'Flowers' ağlatırken güldürüyor, coştururken düşündürüyor... Hisler şelale!

Haberin Devamı

Üzerindeki altın ve simli tuvaleti ve ayaklarındaki topuklarıyla dans etmeye çalışırken çektiği acıların çaresini suda arıyor. Önce teker teker sadeleşiyor, sonra fiziksel gücünü ve dayanıklılığını test ediyor. Ardından da kendini suya bırakarak, sabunla tenini yıkayarak kendi kendini onarıyor. Finalde ise karşıda aradığı aşkın aslında kendinde olduğunu keşfederek göğüs dekoltesi eşliğinde siyah bir ceketle dişil ve eril yanını tek vücutta birleştirerek coşkusunu tüm samimiyetiyle cümle aleme duyuruyor, kendisini izleyenlere "İstikbal göklerdedir" bakışı eşliğinde dimdik, başını öne eğmeden zirvede, yalnızca o anda poz veriyor... Bütün bunlar Miley Cyrus'ın efsanevi dönüş şarkısı 'Flowers'ın video klibini özetleyen cümleler. Miley Cyrus, kendisinden beklenmeyecek bir olgunlukla yalnızca kendi müzik kariyerinin en iyi şarkısını yayınlamakla kalmadı aynı zamanda 2023'ün ilk büyük hit'ini ve hatta 2020'lerin şimdiden klasikleşen en sağlam şarkılarından birine imza attı. Bir 'kendini sev' şarkısı olan 'Flowers' pandemi gibi bir çılgınlık atlatmış biz 'hayatta kalanlar'a aradığımız pozitifliği yalnızca 3 dakika 20 saniye içinde aşılamayı başarıyor. Bugüne kadar antipatik tavırlarıyla hepimize ayrı ayrı "Yeter!" çektiren Cyrus'ın birçok kişinin yapamadığını yapıp hem modern hem de klasik bir tat yakalaması gerçekten muazzam. 'Flowers' hem gözünüzden yaş getiriyor hem de bünyenizde çılgınlarca dans etme isteği doğuruyor. Ağlatırken güldürmesi, coştururken düşündürmesi cidden enfes. Hisler şelale! Yer gök inledi ama eğer 'Flowers'ı hâlâ keşfetmediyseniz, evet, az biraz ayıp ediyorsunuz.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler