Geri Dön
Simge ve Ozan Bayraşa'nın 'Çapkınca'sı yalnızca bir yaz hit'i değil!

Simge ve Ozan Bayraşa'nın 'Çapkınca'sı yalnızca bir yaz hit'i değil!

Ozan Çolakoğlu'nun adeta "Ben bu şarkıya imza atarım arkadaş!" dediği Gülşen şarkısı 'Büyük Hatırın Var' gibi son dönemin en üretken isimlerinden Ozan Bayraşa da Onurr imzalı Simge Sağın şarkısı 'Çapkınca'ya imzasını attı. Simge ve Ozan Bayraşa'nın 'Çapkınca'sı yalnızca bir yaz hit'i olmasının çok ötesinde, kendisine katkı veren herkese marka değeri katan, nitelik-nicelik dengesini sağlayan, hem doğru hem de sempatik bir şarkı olarak her mevsim hatırlanmayı ve dinlenmeyi hak edecek bir şarkıya çoktan dönüştü bile...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2023 yazına şöyle sağlam bir yaz hit'i ararken şu ana kadar çıkan şarkılar arasında her ne kadar yüz güldürenler olsa da pek de içimizdeki coşkuyu, heyecanı olduğu gibi yansıtan, "İşte bu" dedirten bir şarkı çıkmadı, çıkamadı. Şaka maka temmuz ayının ortasına geldiğimiz bu dönemde bizdeki kredisi her daim yüksek olan, sizdeki kredisi de bilhassa 'Yankı' ve 'Aşkın Olayım' sayesinde oldukça sağlam bir durumda olan Simge Sağın'dan yeni bir şarkı geleceğini duymak elbette başlı başına bir heyecan yarattı. Üstelik kağıt üstünde Simge Sağın'ın uzun bir zamandır aranjelerde iş birliği yaptığı Ozan Bayraşa'nın adını da hemen yeni şarkının adında gördüğümüzde doğal olarak beklentiler arttı. Adeta bir 'Gülşen feat. Ozan Çolakoğlu' güzelliği olan, Çolakoğlu'nun "Ben bu şarkıya imzamı atarım arkadaş!" dediği 'Büyük Hatırın Var'a göndermede bulunan 'Simge Sağın feat. Ozan Bayraşa' güzelliğinin adı 'Çapkınca'. Daha ismi duyulduğu andan itibaren buram buram "Geliyor gelmekte olan" dedirten şarkının sözü ve müziğinin Onurr'a ait olduğunu fark ettiğimizde ise şarkıya kafadan ısınıyoruz. Biraz detaylara dalınca ise işin içine kalp kısımları dahil oluyor, e iyi de oluyor.

Haberin Devamı

'House' dokunuşlarıyla ultra havalı bir hale bürünüyor

Sözü ve müziği Onurr'a ait olan 'Çapkınca'nın düzenlemesi de Ozan Bayraşa imzalı. 'Yankı'yla 'standart pop'a farklılık katan Ozan Bayraşa, sonrasında elbette yıldız aranjör olarak birçok şarkıda prodüktör olarak karşımıza çıktı. 'Hem trend hem de nitelikli pop şarkılarının aranan prodüktörü'ne dönüşen Ozan Bayraşa, kendi imzasını attığı 'Çapkınca'da ise bambaşka bir şey yaparak sadece heyecan yaratmıyor, aynı zamanda perşembenin gelişini çarşambadan dahi o kadar iyi biliyor ki bu muazzam özgüven, Onurr'un sıcak ve akılda kalan sözleriyle birleştiğinde ortaya hem samimi hem de doğru bir şarkı çıkmış oluyor. Türkçe pop standartları için yenilikçi kaçan 'house' dokunuşları sayesinde yine 'ultra havalı'laşan Simge Sağın, tıpkı 'Ben Bazen' albümüne isim veren hit şarkısında gibi taze ve heyecan veren bir dans hit'iyle karşımıza çıkmış durumda. Uzun zamandır bizi 'Yankı' benzeri 'karanlık pop' dokunuşlu 'kış kokan dans şarkıları'yla buluşturan Simge Sağın, 'Ben Bazen'in de ötesine geçmeyi başarıyor. Niceliksel açıdan tıpkı 'Aşkın Olayım' gibi ilk etapta az biraz kaynayabilecek, bir tık zor algılanabilecek 'Çapkınca' uzun vadede bir hit olmayı, tıpkı 'Yankı' gibi birçok rock'çıda ya da cazcıda dahi saygı uyandırmıştı. 'Çapkınca' ise kaliteli bir dans müziğin aynı zamanda ana akımı da kavrayabileceğini kanıtlaması bakımından önemli bir noktada duruyor.

Haberin Devamı

Yaza iz bırakacak belki ama aynı zamanda 'zamansız'laşacak

'Çapkınca'nın bir diğer artı puanı ise buram buram yaz mevsiminin çağrıştırsa da yalnızca yaz şarkısı olmasının ötesinde bir zamansızlığa da sahip olması elbette. 2000'li yıllarda 'bakkal' tartışmalarıyla dikkat çekilen, nitelik ve nicelik arasındaki denge noktasında fazlasıyla niceliğe ve tekdüzeliğe kayan 'kopkop' şarkılar evresi artık çoktan geride kaldı. Artık yazın gelmesi Serdar Ortaç ve/veya Demet Akalın şarkılarıyla müjdelenmiyor, bu espriler dahi güncelliğini artık koruyamıyor. Son dönemin en trend pop'çularının başında gelen Simge Sağın ya da Murat Boz gibi isimler sayesinde yazın gerçekten gelip gelmediğini anlıyoruz artık. 'Çapkınca' ise 2000'li yıllardaki yaz hit'lerinin aksine 3 ayda unutulacak bir şarkı olmak yerine tıpkı büyük ablası 'Ben Bazen' gibi her akla geldiğinde dans ettirmeyi, sevmeyi, coşmayı, aşka aşık ettirmeyi rahatlıkla başarıyor. Son dönemde 'Sevmek Yüzünden' sonrasında 'Harcandıkça' ya da 'Ne Güzel' gibi şarkılarla az biraz 'tekrar' moduna giren Simge Sağın, 'Aşkın Olayım'ın fazlasıyla gecikmeli patlamasıyla aslında zaman kazanmıştı. Yavaş yavaş 'Aşkın Olayım'a karşı da bağışıklık kazandığımız bu dönemde, daha doğrusu tam da bu dönemde karşımıza çıkan 'Çapkınca' doğru ve doğru olduğu kadar da sempatik bir şarkı. Onurr, Ozan Bayraşa ve Simge Sağın gibi 3 önemli isimden, nitelik-nicelik dengesini sağlamış, yaza iz bırakmayı şimdiden garantilese de 'zamansız'laşacağının da sinyallerini veren 'Çapkınca', gelmiş geçmiş en sağlam üç Simge Sağın hit'inden biri olmayı başardı, Sağın'ın marka değerini bir kez daha zirveye çıkardı. E doğal olarak bize de bol bol dinlemesi, hakkını ve kıymetini bilmesi kaldı.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler