Geri Dön
Stan Lee: Birçok efsane karakterin yaratıcısı

Stan Lee: Birçok efsane karakterin yaratıcısı

Stan Lee, dünyaca ünlü Spider Man, X.Men, Daredevil ve daha birçok karakterlerin yaratıcısı olan efsane bir isim. Gelin Stan Lee'nin yaşamına Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Maddi zorluk nedeniyle okulunu yarıda bıraktı

Spider Man, X.Men, Daredevil, Hulk, Iron Man ve Fantastik Dörtlü gibi karakterlerinin yaratıcısı Stan Lee, 28 Aralık 1922 yılında New York'ta dünyaya geldi. Ailesinin maddi zorluk çekmesi nedeni ile okulunu yarıda bıraktı.

Kaptan Amerika,Hulk,Örümcek Adam...

Çizgi Roman yayınlama şirketi olan Timely'de çalışma hayatına başlayan Stan Lee, ilk hikayesini 1942 yılında Kaptan Amerika hakkında yazdı. S.T Anley gibi farklı isimler adı altında yazılar yazsa da Stan Lee'yi tercih etti. Fantastik Dörtlü karakterini 1961 yılında yarattı. Daha sonra Hulk, sırası ile Örümcek Adam ve Daredevil kısa aralıklarla ortaya çıktı. Bu karakterler tüm dünyada popüler olunca yaratıcısını da popüler yaptı.

Marvel Comics'in kurucusu...

Bu büyük başarı 2010 yılında sunduğu Stan Lee'nin Süper İnsanları dizisi ile üst noktalara kadar çıktı. Bu dizi Türkiye'de 2013 yılında Eylül ayında yayınlanmaya başladı. Marvel Comics firmasının kurucusu Stan Lee 12 Kasım 2018 yılında hayatını kaybetti.

Benzer İçerikler