Geri Dön
Adile Naşit eserleri

Adile Naşit eserleri

Türk sinemasının efsane isimlerinden Adile Naşit son günlerde sıkça konuşuluyor. Peki Adile Naşit eserleri hangileridir? Adile Naşit hangi filmlerde oynamıştır? Adile Naşit aslen nerelidir? Adile Naşit'in gerçek adı nedir? İşte cevapları...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Adile Naşit hakkında bilgiler

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Adile Naşit son günlerde bir kez daha Türkiye'nin gündeminde. Yeşilçam ve Türk sinemasının duayen oyuncularından biri olan Adile Naşit ile ilgili merak edilen pek çok şeyi sizler için araştırdık. İşte Adile Naşit eserleri ve Adile Naşit hakkında az bilinenler...

Adile Naşit'in gerçek adı

Adile Naşit kimdir? Adile Naşit eserleri hangileridir? Adile Naşit'in gerçek adı nedir? Öncelikle Adile Naşit'in doğum tarihine bakalım. 17 Haziran 1930'da doğan Adile Naşit bir tiyatro oyuncusudur. Adile Naşit'in gerçek adı Adela Özcan'dır. Annesi tiyatrocu olan Amelya Özcan, babası komedyen Naşit Özcan'dır. Adile Naşit'in anne tarafı Ermeni, baba tarafı ise Rum kökenlidir.

Adile Naşit ailesi

Adile Naşit'in dedesi Kemani Yorgo Efendi, anneannesi ise zamanının meşhur kantocularından Küçük Verjin'dir. Ağabeyi Selim Naşit ile 1950 yılında evlendiği ilk eşi Ziya Keskiner tiyatro sanatçısıdır. Adile Naşit hakkında pek de bilinmeyen bir bilgi ise oğlu Ahmet'i henüz 16 yaşındayken kaybetmesidir. 16 yaşındaki Ahmet kalp ameliyatı olmuştur ancak kurtarılamamıştır.

Adile Naşit eserleri

Adile Naşit eserleri arasında en bilineni ise hiç kuşkusuz Hababam Sınıfı filmleridir. Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı eserinden uyarlanan ve Yeşilçam'a damga vuran seride Hafiza Ana rolü ile hafızalara kazınmayı başarmıştır. Adile Naşit eserleri arasında Münir Özkul'la çektiği filmler de önemli bir yer tutmaktadır. Adile Naşit eserleri arasında özellikle 'Anne' rolünü oynadığı roller halen daha hafızalarımızdadır.

Adile Naşit hastalığı

Adile Naşit, hayatının son yıllarında kanserle mücadele etmiştir. Bağırsak kanseriyle savaşan Adile Naşit, uzun bir süre bu hastalıkla savaşsa da ne yazık ki 11 Aralık 1987'de aramızdan ayrılmıştır. Adile Naşit geride birçok film ve pek çok hayran bırakmıştır. Adile Naşit'in oynadığı filmler Türk sineması klasikleri arasında yer almaktadır.

Adile Naşit filmleri

Adilet Naşit'in oynadığı filmler arasında şunlar yer almaktadır: Hababam Sınıfı serileri, Yara, Lüküs Hayat, Kahpe Kurşun, Abbas Yolcu, Vur Patlasın Çal Oynasın, Beyoğlu Güzeli, Sev Kardeşim, Oh Olsun, Canım Kardeşim, Salak Milyoner, Aç Gözünü Mehmet, Gariban, Hasret, Yüz Liraya Evlenilmez, Mavi Boncuk, Gece Kuşu Zehra, Minik Cadı, Ah Nerede, Çapkın Hırsız, Şaşkın Damat, Hanzo, İşte Hayat, Delisin, Bitirimler Sınıfı, Şehvet Kurbanı Şevket, Plaj Horozu, Haydi Gençlik Hop Hop, Pembe Panter, Sevgili Halam, Televizyon Çocuğu, Bizim Aile: Merhaba, Süt Kardeşler, Ne Umduk Ne Bulduk, İşte Hayat, Gel Barışalım, Ah Dede Vah Dede, Aile Şerefi, Tosun Paşa, Şabanoğlu Şaban, Sakar Şakir, Gülen Gözler, Kibar Feyzo, Sultan, Neşeli Günler, Köşe Kapmaca, Vah Başımıza Gelenler, Doktor, Erkek Güzeli Sefil Bilo, Ne Olacak Şimdi, İbişo, Renkli Dünya, Huzurum Kalmadı, Beş Parasız Adam, Davaro, Gırgıriye, Gırgıriyede Şenlik Var, Şaka Yapma, Bizim Sokak, Şabancık, Deliler Koğuşu, Talih Kuşu, Görgüsüzler, Buyurun Cümbüşe, Adile Teyze, Şıngırdak Şadiye, Şaşkın Ördek, Gırgıriyede Büyük Seçim, Şabaniye, Namuslu, Şaban Pabucu Yarım, Satmışım Anasını, Ağa Bacı, Kiralık Ev, Hayroş, Yaygara, Kuzucuklarım, Milyarder, Aile Pansiyonu.

Adile Naşit eserleri

Adile Naşit eserleri

Adile Naşit eserleri

Adile Naşit eserleri

Adile Naşit eserleri

Adile Naşit eserleri

Benzer İçerikler