Geri Dön
Woody Allen'ın yeni filminde çocuk istismarı iddiası

Woody Allen'ın yeni filminde çocuk istismarı iddiası

Şu sıralar çekimlerine devam edilen yönetmen Woody Allen'ın yeni filmi 'New York'ta Yağmurlu Bir Gün'ün hikayesi tartışmalara neden oldu.

Rüya Salik
Rüya Salik

Woody Allen'ın son yapımı 'Wonder Wheel' vizyon için gün sayarken ünlü yönetmen bir başka film projesi için çalışmalara başladı bile. 'New York'ta Yağmurlu Bir Gün' ismindeki bu yeni filmde Elle Fanning, Jude Law, Selena Gomez, Rebecca Hall ve Timothee Chalamet yer alıyor. Buraya kadar her şey normal, hatta yönetmeni sevenler için heyecan verici... Ancak filmin hikayesini öğrenince, Woody Allen hakkındaki düşünceleriniz değişebilir!

Haberin Devamı

Page Six sitesinin haberine göre filmde Jude Law, 'çocuk yıldız ve modelleri görünce şehvete kapılarak kendini küçük düşüren', orta yaşlı, evli bir adamı canlandırıyor. Filmde 44 yaşındaki bu karakter, 15 yaşındaki sevgilisiyle cinsel ilişkiye giriyor.

Page Six haberinde şu satırlara yer vermiş:

"Malum sahnede küçük sevgili kendisinden 30 yaş büyük adamla ilişkiye girmeyi kabul eder ancak sonra 21 yaşında olmadığını itiraf eder. Yaşıyla ilgili bu tartışmanın ardından küçük kız şu soruyu sorar, 'Bütün bu kadınlarla zevk için mi yoksa bir proje araştırması için mi birlikte oluyorsun?'"

Bu Woody Allen'ın 'küçük kız-yaşlı adam' ilişkisini işlediği ilk film değil. Yönetmenin en sağlam yapımlarından olan 'Manhattan'da da 47 yaşındaki komedi yazarı karakter (ki bizzat Woody Allen tarafından canlandırılıyordu), 17 yaşındaki bir kızla flört ediyordu. Ünlü yönetmen filmlerinde sık sık kendisine de rol yazıyor, hatta bu rollerde genellikle kendisinden küçük kadınlarla aşk yaşayan karakterleri canlandırıyor. Bir başka örnek: 'Mighty Aphrodite' filminde birlikte rol aldıkları Mira Sorvino ile aralarında 31 yaş, 'Husbands and Wives' filminde birlikte rol aldıkları Juliette Lewis ile aralarında 37 yaş fark vardı.

Haberin Devamı

Son zamanlarda çok konuşulan Hollywood skandalının baş aktörü, tacizci yapımcı Harvey Weinstein olayı gündeme geldiğinde de akıllara ilk Woody Allen düşmüştü, 'acaba o da mı?' diye... Woody Allen'a mikrofon uzatılınca, "Harvey için çok üzgünüm" demekle yetinmiş, daha sonra demecini 'yanlış anlaşıldığını düşünerek' açıklama gereği duymuştu: "Harvey Weinstein için üzgün olduğumu söylerken bunun anlamı çok açıktı. Harvey için üzüldüm; çünkü hasta bir adammış."

1 Aralık'ta İngiltere'de vizyona girecek olan 'Wonder Wheel' filmi ve başrol oyuncusu Kate Winslet, New York Film Festivali'nde övgülere boğulmuştu. 'New York'ta Yağmurlu Bir Gün'ün vizyon tarihi henüz belli değil ancak önümüzdeki yıl hazır olacağı tahmin ediliyor.









Benzer İçerikler