Geri Dön
Alanyaspor’un başarısı tesadüf mü?

Alanyaspor’un başarısı tesadüf mü?

2019 - 2020 sezonu başladı. İlk 3 hafta sonucu birbirinden ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ancak en büyük sürpriz Alanyaspor’dan geldi. 3’te 3 yapan Antalya ekibinin başarısı tesadüf mü?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

2016 – 2017 sezonu başında Süper Lig’e yükselen ve Antalya’nın ligde mücadele eden 2. takımı olan Anlanyaspor taraftarlarını gururlandırmaya devam ediyor. Bu sezona en iyi başlangıcı yapan Akdeniz temsilcisi 3 maçta 9 puan ile lider durumda.

Haberin Devamı

Kadrosunu koruyor

Alanyaspor’un en önemli avantajı kadro istikrarı tutturması. Geçtiğimiz sezonlarda kadrosuna kattığı Junior Fernandes, Efecan Karaca, Djalma, Papiss Cissé gibi isimler takımın iskeletini oluşturuyor. Haliyle bu da birbirini iyi tanıyan bir ekip haline getiriyor. Futbol için çok önemli olan bu konu Alanyaspor’da oldukça iyi bir şekilde zuhur etti.

Teknik direktör farkı

Önceki sezonlarda başarılı hocalarla çalışan Alanyaspor, bu yıl Erol Bulut ile çalışıyor. Malatyaspor’dan ayrıldıktan sonra geçtiğimiz sezonun son bölümünü kulüpsüz geçiren Bulut, Sergen Yalçın’ın ayrılmasından sonra Alanyaspor ile anlaştı. Malatyaspor ile başarılı bir grafik çıkaran teknik adam, bu başarısını devam ettiriyor.

Haberin Devamı

Josef Šural kötü etkilemişti

Yaşanan trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Josef Šural’ın acısı, geçen sezonun son bölümünde Alanyaspor üzerinde büyük etki yaratmıştı. Ancak bu sezon o acıdan kurtuldukları net görülebiliyor.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler