Geri Dön
İzlanda futbolunun 'Yanakson'la başlayan başarısı sürüyor

İzlanda futbolunun 'Yanakson'la başlayan başarısı sürüyor

Dünya Kupası heyecanı sonunda başladı... Aylardır hatta yıllardır merakla beklediğimiz 2018 Dünya Kupası heyecanı geçen hafta Rusya ve Suudi Arabistan arasında oynanan açılış maçıyla doruk noktasına ulaştı. Sevinçliyiz. Heyecanlıyız. Ve bu dünya kupasında bol bol gol, bol bol heyecan ve bol bol sürpriz görmek istiyoruz. Peki şu ana kadar oynanan maçlar arasında en çok heyecanlandıran maç hangisiydi sizce?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Avrupa ülkeleri başarı

Henüz grupların ilk maçları tamamlanmadı. Ama şu ana kadar bile ilginç sonuçlar çıkmış durumda. Ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinin başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Mesela Danimarka kazandı. Sırbistan kazandı. Rusya kazandı. Fransa zor da olsa kazandı. Portekiz ve İspanya arasında oynanan ve heyecanla beklenen o maç da şahane bir futbol keyfi yaşattı izleyenlere.

İki büyük sürpriz var

Ama hiçbir kimse kusura bakmasın. Şu ana kadar oynanan maçlar arasında iki büyük sürpriz var. Birinci Almanya'nın Meksika'ya yenilmesi... Diğeri de Arjantin ile İzlanda'nın berabere kalmasıydı... Almanya'nın Meksika karşısında zaten baştan 1-0 başlamıştı. Stadı dolduran Meksikalılar öylesine coşkuluydu ki Almanların psikolojik olarak gerilmesine yetti de arttı bile.

Messi'nin takımı

Almanların bırakın berabere kalmayı yenilmesi bile başlı başına büyük bir olay olsa da asıl bunu bile sallayan gelişme açıkçası İzlanda'nın Arjantin karşısındaki olağanüstü iyi futboluydu. Evet, rakip Arjantin. Koskoca Messi'nin takımı. Messi'nin belki de son şansı. Kupayı kazanmak istiyor Arjantin Messi'yle. Dünya gözüyle.

Ölüm grubundalar

Ama olmadı. İzlanda, 90 dakika boyunca Arjantin'e hiçbir şekilde boyun eğmedi. Öylesine sağlam bir defans yaptılar ki Arjantin'e bir rahat vermediler. Ki İzlanda ve Arjantin'in bulunduğu grup birçoklarına göre ölüm grubuydu. D grubundaki diğer takımlar Nijerya ve Hırvatistan'dı. Hırvatistan'ın Nijerya'yı 2-0 yenmesi, evet, beklenilebilir bir sonuç olsa da Nijerya'nın çok genç ve dinamik bir takım olduğunu da unutmamak gerekir.

Avantaj elde ettiler

Dolayısıyla, maç öncesinde İzlanda'nın Arjantin'le berabere kalacağını söyleseler birçoklarımız şaşırırdık. "Bu grupta Arjantin garanti birinci. Nijerya iyi de olsa sonuncu. İzlanda mı? Hırvatistan mı?" derken İzlanda büyük bir avantaj elde etmiş oldu. Nijerya ve Arjantin de büyük dezavantaj elde ettiler haliyle. Bu gruptan Hırvatistan ile İzlanda çıkarsa çok da şaşırmamak lazım artık.

İşte bunlar hep 'Yanakson'...

İzlanda futbolu son yılların en sürpriz futbollarından biri. Birkaç yıl önce 'Yanakson' fotoğrafıyla gündeme taşınmış, adeta tescillenmişti İzlanda'nın başarısı aslında. Sempatikler, mücadeleciler. Bir de üzerine iyi defans yapıp iyi organize olabiliyorlar. E daha ne olsun? Dünya çapında, mesela bir Messi, bir Ronaldo gibi yıldızları olmasına gerek yok. Önemli olan takım ruhu, önemli olan 'Yanakson', önemli olan sinerji... İzlanda kocaman bir takdiri hak ediyor...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

İzlanda futbolunun Yanaksonla başlayan başarısı sürüyor

İzlanda futbolunun Yanaksonla başlayan başarısı sürüyor

İzlanda futbolunun Yanaksonla başlayan başarısı sürüyor

İzlanda futbolunun Yanaksonla başlayan başarısı sürüyor

İzlanda futbolunun Yanaksonla başlayan başarısı sürüyor

İzlanda futbolunun Yanaksonla başlayan başarısı sürüyor

Benzer İçerikler