Geri Dön
Molatik Yorum: Türkiye'nin EURO 2020 formaları iyi mi kötü mü?

Molatik Yorum: Türkiye'nin EURO 2020 formaları iyi mi kötü mü?

Forma kültürünü sevenlerin merakla beklediği anlar şampiyonalar öncesidir. Milli takımların turnuvalarda giyecekleri turnuvalardan birkaç ay önce tanıtılıyor. Milli Takımımızın da yeni forması belli oldu. EURO 2020’de giyeceği yeni formalar nasıl oldu? Beğendik mi yoksa daha iyi olabilir miydi? Molatik ekibi olarak değerlendirdik.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Sahadaki en önemli olgulardan birisi de formalardır. Özellikle son dönemde firmaların yaptıkları ‘yenilikler’ futbolseverlerin tepkisiyle karşılaşıyor. Bu tepkileri gören üreticiler de yavaş yavaş geri vites yapmaya başladı. Eskiye dönüş, özellikle 2018 Dünya Kupası’nda kendinden bahsettirdi…

Haberin Devamı

2016’da gözümüz kanamıştı

Spiderman gibi forma yapmıştı Milli Takım sponsorumuz. Yıllardır bağıra çağıra ‘Biz eski formayı istiyoruz’ dedikçe ‘farklı şeyler’ deniyoruz tribine girmişlerdi. Sadece bize değil, diğer takımlara da bu tip formalar yapmışlardı. Haliyle, biz de dahil herkes isyan etti. Firmalar da bizleri dinlemeye başladılar. Bence EURO 2020’de giyeceğimiz formalar gayet güzel olmuş. Nostaljik havayı yansıtıyor. Beyazın üstünde kırmızı şerit 1923’ten beri bizi temsil eden bir şekil. Benim açımdan tek olumsuz deplasman forması oldu. Kırmızı formanın üzerine beyaz şerit çekilebilirdi. Neyse sesimizi duydular nasılsa.

Selçuk Bulut

Biraz gösterişsiz

Türkiye'nin EURO 2020'de giyeceği formaları sürprizsiz buldum açıkçası. Olağanüstü farklı bir tasarım beklemiyorum. Evet, şık, sade ve asil duruyor formalar. Gayet yakışıyor ama sürpriz yok. EURO 2020 için çok daha iddialı bir forma tasarımı yapılamaz mıydı? Bence yapılabilirdi. Şu haliyle biraz fazla gösterişsiz çünkü...

Haberin Devamı

Mayk Şişman

Yeniden görmek güzel

90'lu yılların başıydı. O dönem Yugoslavya'dan daha yeni ayrılmış olan Makedonya ile Üsküp'te A Milli Takım'ın maçı vardı. Futbola dair hatırladığım ilk şeylerden biri olan bu maçta Türk Milli Takımı bugün bir benzerini gördüğümüz formanın klasik modeliyle sahadaydı. O günden sonra Milli Takım denince gözümde beliren ilk görsel hep o efsane forma oldu. Şimdi yeniden bu formayı görmek çok güzel bir his.

İhsan Dindar

Arar buluruz izini bilirsin zır deliyiz biz!

Hemen havaya girip heyecanlanmıyor musunuz siz de? Ben şimdiden heyecanlandım.

Formalar inanılmaz asil ve kaliteli gözüküyor. Sadeliğin yakışmadığı hiçbir şey yok gerçekten. Her şeyin şahane olduğu tek problem bence reklam logosunun tam yakanın tam altında olması. Ya da hep sağda ya da solda gördüğümüz için mi bu kadar garipsedim ben, bilemedim. Ama rahatsız etti. Beyaz olanı favorim!

Selin Nur Ceylan

Tuncay Hoş

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

can.sisman@milliyet.com.tr

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

selin.ceylan@milliyet.com.tr

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler