Geri Dön
AWM nedir? AWM silahının özellikleri nelerdir?

AWM nedir? AWM silahının özellikleri nelerdir?

Savaş alanının en önemli unsurlarından birisi silahlardır. O silahların en önemlilerinden birisi de AWM’dir. Sadece savaş alanında değil oyun dünyasında da birçok kullanıcının favorisidir AWM. PUBG ve PUBG Mobile’ın en sevilen silahı olan AWM nedir? AWM silahının özellikleri nelerdir?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

AWM nedir?

Keskin nişancı tüfeklerinin listesi yapılacaksa AWM listenin ilk sırasında yerini alır. Oyun dünyasında da çok sevilen bir silah olan AWM özellikle PUBG ve PUBG Mobile oyuncularının favorileri arasında. Sadece drop’tan çıkan AWM’yi almak için oyuncular birbiriyle yarışıyor.

Keskin nişancı tüfeği olan AWM, Accuracy International Arctic Warfare, Birleşik Krallık yapımı bir keskin nişancı tüfeğidir. Silah, 1980'lerde Accuracy International tarafından tasarlanmış ve üretilmekte olup sivil, polis ve askeri tüfek olarak ünlenmiştir. Tüfek, −40 °C kadar soğuk koşullarda çalışmayı bozmadan performansı artıran bazı özelliklere sahiptir.

AWM silahının özellikleri?

AWM silahı, namı diğer AWSM (Arctic Warfare Süper Magnum), aşırı hava koşullarına dayanıklı hafif bir keskin nişancı tüfeğidir.

AWM Mermisi: Keskin nişancılar için özel olarak tasarlanan

Uzun mesafeler için .338 Lapua (8.6 x 70mm)

.300 Winchester Magnum (7.62 x 67mm)

şarjör ile ateşlenir.

AWM keskin nişancı tüfeğinin birincil özelliği yivli cıvata tasarımı sayesinde buz çözücü özelliklere sahiptir. Her türlü hava koşulunda, her seferinde yüksek hassasiyetle patlar. Etkin yelpazesi .338 mermi ile 1,200 metreyi aşıyor. Dünyanın en iyi olmasa da, en popüler keskin nişancı tüfeklerinden biridir.

Counter Strike video oyunundan tanıdığımız AWP Silahı ise, AWM'nin polis teşkilatı için özel üretilmiş bir versiyonudur. AWP'nin açılımı Arctic Warfare Police 'dir. AWP'yi AWM'den ayıran özellik, arka tarafının yeşil yerine siyah olmasıdır.

AWP Mermisi olarak

7.62 x 51mm NATO

.308 Winchester

.243 Winchester

kullanılır.

Benzer İçerikler