Geri Dön
Cortana nedir?

Cortana nedir?

Birçok bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılan fakat yine de araştırılmaya devam edilen bir yazılım olan Cortana, internette çok fazla aratılıyor. Peki tam olarak Cortana nedir? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Cortana nedir?

Microsoft Cortana, Microsoft tarafından Windows Phone 8.1 ve Windows 10 Mobile sistemi, Microsoft Band ve Microsoft Band 2, Windows Karma Gerçeklik için geliştirilen ve Windows 10, iOS, Android ve Xbox One'a gelecek olan bir akıllı kişisel asistandır. Windows Mobile, Windows Phone 7, Windows Phone 8 ve önceki Microsoft Windows sürümlerinde uyumlu değildir. Cortana hatırlatmaları ayarlayabilir, klavye girişi gerektirmeden doğal sesi tanıyabilir ve Bing arama motorundaki bilgileri kullanarak soruları cevaplayabilir.

Cortana ilk defa San Francisco'da gerçekleştirilen Microsoft BUILD Geliştirici Konferansı'nda 2 ile 4 Nisan 2014 tarihleri arasında gösterildi ve Microsoft tarafından Windows Phone ve Windows'un gelecek işletim sistemlerinin ‘makyaj’ı olarak planlanan önemli bir öğe olarak başlatıldı. Adını ise Microsoft'un video oyun serisi Halo'da yer alan bir yapay zekâ karakter olan Cortana'dan aldı ve bu karakteri seslendiren Jen Taylor, kişisel asistanın ABD'ye özgü versiyonunun da sesi oldu.

Benzer İçerikler