Geri Dön
Cyberpunk 2077 neden iade ediliyor?

Cyberpunk 2077 neden iade ediliyor?

Oyunseverler uzun yıllardır bir oyun bekliyordu Cyberpunk 2077’yi. Hazır olmadığı gerekçesi ile birkaç defa ertelenmişti. Sonunda geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı ancak oyunu oynayanlar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Peki, Cyberpunk 2077 neden iade ediliyor? Molatik olduğumuz konu Cyberpunk 2077 ve iade edilmesi oldu…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Çıkarılacağının duyurulmasının ardından oyun dünyası Cyberpunk 2077’ye kilitlenmişti. Herkes nasıl bir şey olacağı konusunda birbirine sorular soruyordu. 10 Aralık 2020 tarihinde bu soruların cevabı verilmiş oldu. Ancak bu cevap birçok oyuncunun aradığı cevap değildi.

Haberin Devamı

İade süreci başladı

Özellikle PlayStation 4 sahipleri tarafından eksi yorumlar aldı Cyberpunk 2077. PS 4’lerde oyunun performansları oldukça kötüydü. Haliyle memnuniyetsizlik de gün yüzüne çıktı. PS 4’lerde FPS oranları oldukça düşük olduğu için oyuncular bu durumdan şikayet ettiler.

Şikayetler artınca da Sony, Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store’dan kaldırdı. Oyuncu memnuniyeti düşünüldüğünden Sony’nin bu hareketi oldukça doğru bir hamle. İnsanlar beğenmedikleri bir oyunu oynamaya zorlanmamalı. Ayrıca para iadesi de oyunculara yapılacağı duyuruldu.

CD Projekt’e dava şoku

Bu kadar olayın ardından haliyle yatırımcılar, oyunun yapımcısı CD Projekt’e dava açtılar. Sonuçta yatırım yaptıkları iş fiyaskoyla sonuçlandı. Başından savmak için suçu Sony ve Microsoft’a atmaya çalışan CD Projekt bu hareketiyle daha da tepki çekti. Bakalım işin içinden nasıl sıyrılacaklar? Ancak oyun dünyası için büyük bir hayal kırıklığı olduğu kesin Cyberpunk 2077’nin…

Haberin Devamı

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler