Geri Dön
Eski şanını kaybeden Windows Media Player'a her an veda edebiliriz

Eski şanını kaybeden Windows Media Player'a her an veda edebiliriz

Windows Media Player hayranlarını üzecek bu iddia, Microsoft'a ait oduğu söylenen yeni sürüm fotoğrafları yüzünden ortaya atılmış durumda. Yaklaşık 30 senedir her Windows sürümünde yerleşik olarak bulunan ve işletim sistemi Windows olan tüm bilgisayarlarda açar açmaz gördüğümüz Windows Media Player'a veda etmek zorunda kalabiliriz.

Turcel Orman
Turcel Orman

Microsoft'a ait olduğu söylenen bir görsele göre bilgisayarlarımızın, artık Media Player yerine Filmler & TV uygulamasının kullanılmasını önerdiği görülüyor. 'Tekrar gösterme' gibi bir seçenek olmaması, Windows Media Player'ı her açtığımızda bu önerinin gelecek olduğunun işareti. Bu da yavaş yavaş Windows Media Player'ın tamamen tedavülden kaldırılabileceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Daha önce Paint uygulaması için de benzer bir söylenti çıkmış ve daha sonra bu söylentinin doğru olduğu görülmüştü. Bilgisayarlarda Paint yerine Paint 3D uygulamasını yerleşik olarak gönderen Microsoft, gelen tepkileri ve talepleri dikkate alarak Paint uygulamasını yerleşik olmasa da Windows mağazasından indirebilme seçeneğini eklemişti.

Windows Media Player için de benzer bir girişim olması mantıklı görünüyor. Fakat Filmler & Tv uygulamasının daha yaygın kullanılmasını sağlamak için tüm tepkiler göze alınarak Windows Media Player'ın tamamen kaldırılması da bir seçenek.

Yeni nesil yayıncılık anlayışı, Winamp, Media Player gibi kült ortam yürütücülerini vurmuş durumda. Kullanıcılar artık online izleme ve dinleme seçeneklerini tercih ediyor. Online dizi izleme siteleri, Netflix, Spotify gibi uygulamalar revaçta.

Haberin Devamı

Tüm bunlara rağmen azınlık da olsa Windows Media Player kullanan bir kitle hala var. Tedavülden kaldırılması durumunda bu kitlenin daha gelişmiş bir ürün olan Filmler & TV uygulamasına geçmesi ya da alternatif bir player kullanmaya başlaması gerekecek.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler