Geri Dön
Facebook'un 'dislike' butonu için testlere başladığı gerçek mi?

Facebook'un 'dislike' butonu için testlere başladığı gerçek mi?

Facebook kullanıcıları uzun süredir beğenmedikleri gönderiler için 'dislike' yani 'beğenmeme' butonu talep ediyordu. Bazı kullanıcıların ekran görüntüsü alarak bunu duyurması, 'downvote' butonu uygulaması için Facebook'un deneme sürecine girdiği söylentilerini beraberinde getirdi.

Turcel Orman
Turcel Orman

Kısıtlı sayıdaki kullanıcıya açık olan 'downvote' butonu, kullanıcılar tarafından sadece beğenilmeyen yorumlarda kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Butona tıklandığında bu gönderiyi rahatsız edici olarak bildirebildiğiniz gibi çok sayıda downvote alan yorumlar, yorum denetlemekle görevli kişiler tarafından tamamen kaldırılıyor.

Butonu kullanabilen Facebook kullanıcıları, bu haberi sosyal medyada "Facebook downvote butonunu deniyor" şeklinde duyurdu ve butonun görsellerini paylaştı.

Facebook sözcülerinden biri ise "Beğenmeme butonunu test etmiyoruz. İnsanlara halka açık sayfadaki yayınlar hakkındaki yorumlar hakkında bize geribildirimde bulunmaları için bir özellik deniyoruz. Bu yalnızca ABD'deki küçük bir grup kitle için yürütülüyor" açıklamasında bulunsa da kullanıcılar bu açıklamadan tatmin olmuş gibi görünmüyor. Facebook'ta şimdilik kısıtlı sayıda kullanıcının kullanımına sunulan downvote butonunun deneme sürecinde olduğunu ve yaygınlaşacağını düşünenler hayli fazla.

Haberin Devamı

Telegraph'ta yer alan haberde Reddit'in kurucusu Alexis Ohanian'ın da konuyla ilgili Facebook'un diğer sosyal medya kuruluşlarının özelliklerinden kopya çekerek yeni özellik diye tanıttığı yorumu yer aldı.

Benzer İçerikler