Geri Dön
Internet Explorer ne zaman ölecek?

Internet Explorer ne zaman ölecek?

Milenyum'un başında birdenbire hayatımızın tümü olmayı başarmıştı Internet Explorer. Ancak çanlar onun için çalıyor. Microsoft çoktan karar almış bile. Internet Explorer'ın ölüm tarihi hiç de uzak bir gelecek değilmiş...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Göklerden gelen bir karar elbet vardır

Internet Explorer birdenbire hayatımızın tümü olduğu günler Milenyum'un başlangıcına tekabül ediyor. Ancak zaman içerisinde eski tılsımını kaybetmiş, şaşaalı günlerinden uzaklaşmıştı. Bir Chrome gerçeği girince hayatımıza Internet Explorer'ı çoktan unutmaya başladık. Ancak her güzel şeyin bir sonu var. Internet Explorer'ın da öyle. Microsof, eski internet tarayıcıları olan Internet Explorer 11 ve Edge için kararını vermiş. Yani "Göklerden gelen bir karar elbet var" sözü gerçek olmuş.

30 Kasım 2020'de başlıyor!

Şirket tarafından yapılan açıklamalar göre bu tarayıcılar 2021 yılında destek almayı kesecekmiş. Yani Microsoft, hem Internet Explorer hem de Edge'in fişini çekerek bu tarayıcıları tarihe gömecekmiş. Peki takvim nasılmış? Internet Explorer, 17 Ağustos 2021'de OneDrive, Outlook ve Office 365 gibi bazı hizmetlerde kullanılamaz olacakmış. Corona ile beraber popülaritesi artan Teams hizmetinde ise kullanıcılar daha erken bir zaman dilinde Internet Explorer'la vedalaşacakmış. Çok değil sadece 3 ay içinde yani 30 Kasım 2020'de Internet Explorer, Teams'ten kaldırılacakmış.

Ölü yaprakları temizlemek gibi

Microsoft'un açıklamaları enteresan. Internet Explorer 11 ile Edge için yolun sonu gelmiş bulunuyor yani. Bu karar her ne kadar gerekli olsa da sizce de biraz fazla gecikilmiş bir hamle değil mi? Birçok kullanıcının Chrome ya da Firefox gibi seçenekleri değerlendiriyor artık. Eee, her teknolojik yeniliğin bir süresi var. Miadını dolduran hayatımızdan çekiliyor. Microsoft'un bu hamlesi, ölü yaprakları bitkiden koparmaya benziyor. Kendini gençleştirmesi bakımından önemli bir gelişme.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler