Geri Dön
NFT şeklinde aşk satmak mı? Gerçekten mi?

NFT şeklinde aşk satmak mı? Gerçekten mi?

Blok zincir teknolojisinin son halkalarından biri NFT. NFT'de her gün birçok sanat eseri, meme, ikonikleşmiş sözler satılıyor. Bu çılgılınlağa bir yenisi daha eklendi: O da aşk. Aşkını NFT'de satan influencer ne kadar kazandı? NFT şeklinde aşk satmak gerçekten mümkün mü? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Aşkını sattı


NFT piyasasında her geçen gün enteresan şeylerin satıldığına tanık oluyoruz. Sanırım şu ana dek satılan en ilginç içeriğe şahit olundu. 26 yaşındaki Polonyalı bir influencer aşkını dijital olarak NFT şeklinde sattığını açıklamış.

Çevrimiçi kişiliğinin sevgisi


Influencer'ın NFT şeklinde olan aşkı 250 bin dolara satıldı ve NFT piyasasındaki satılan en ilginç şeyler listesine adını yazdırdı. Satış hakkında konuşan influencer fiziksel aşkını satmadığını daha çok çevrimiçi kişiliğinin sevgisini sattığını söylemiş.

"İnternetteki hiçbir şey fiziksel değildir” diyen influencer “Çevrimiçi kişiliğimin bir parçası” diyerek ekleme yapmış. Instagram’da 600.000’den fazla takipçiye sahip Marti Renti olarak tanınan influencer dünyada duyguları simgeleyen ilk kişi olmak istiyormuş. Ayrıca aşkın; fiziksel aşk, platonik aşk ve en önemlisi dijital aşk olarak ayrılabileceğine inanıyormuş. Ayrıca NFT'nin satışını doğrulayan influencer alıcının kim olduğunu da bilmiyormuş.

'Dijital aşk'


Dünyada gerçekten her geçen gün enteresan şeyler oluyor. Bu 'dijital aşk' hikâyesi bana biraz 'Black Mirror'u andırdı. NFT piyasasından pek anlamayan biri olarak gelen her haberi şaşkınlıkla karşılamaya devam edeceğim. Ama bu 'aşk satma', 'çevrimiçi sevgi' olayına ekstra şaşırdığımı söylemeliyim. Bakalın bu NFT çılgınlığı ilerleyen günlerde nerelere evrilecek merakla bekleyerek şaşkınlıkla izliyorum.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler