Geri Dön
Tesla Semi devrimsel nitelikte bir bataryaya sahip olabilir

Tesla Semi devrimsel nitelikte bir bataryaya sahip olabilir

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk tarafından görkemli bir törenle tanıtılan Tesla Semi elektrikli tırın bataryaları yeni bir teknolojiye sahip olabilir.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Elektrikli otomobil üreten Tesla şirketinin sahibi Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Tesla'nın ilk elektrikli tırı Tesla Semi'yi tanıttı.

Haberin Devamı

Tesla Semi ile ilgili en önemli kaygılardan birisi kuşkusuz batarya esnekliği. Araçlar için üretilen lityum iyon bataryalar bin defa şarj edildikten sonra aşınmaya başlıyor. Bu da yaklaşık 804 bin kilometreye denk geliyor.

Tesla Semi'nin bataryası 400 bin dolar gibi bir rakamla satışa sunulabilir. Bu da elektrikli tırın nasıl satılacağı endişelerini de beraberinde getiriyor.

Fakat yeni bir iddia, Tesla Semi'nin bataryalarının 2 bin şarja kadar dayanıklı olacağını ve böylece elektrikli tırın oldukça hesaplı hale geleceğini öngörüyor.

Nikola Motor Company de Tesla'nın elektrikli tırı için otomobillerinde kullandığı bataryalardansa ızgara tipi batarya kullanabileceğini söyleyen bir notu Twitter hesabında paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Fakat bu yeni tip bataryanın henüz nasıl bir şey olacağı hakkında net bir açıklama yok.

Yani görkemli bir Elon Musk şovu daha bizi bekliyor olabilir.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler