Geri Dön
Twitter CEO'su Jack Dorsey kripto dünyasına geç mi kaldı?

Twitter CEO'su Jack Dorsey kripto dünyasına geç mi kaldı?

Son günlerin ekonomi trendlerinden biri kripto paralar. Milyon dolarlara tonla şey satılırken Twitter'ın CEO'su aktif olarak kripto alanında olacaklarını duyurmuş. Peki Twitter CEO'su Jack Dorsey kripto dünyasında nasıl yer alacak? Çok mu geç kaldılar? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Merkezsiz borsa


Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin Bitcoin’ özel bir ilgisinin olduğu ve bir BTC destekçisi olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Çünkü hatırlarsınız ki ilk tweet'ini 2,5 milyon dolara satmıştı. Dorsey’nin son adımı ise aktif olarak kripto para ekosisteminde yer almak istediğini gösteriyor. Yapılan son açıklamalara göre Dorsey, TBD, A Bitcoin-Centric DEX adlı merkezsiz bir borsa üzerinde çalışıyor.

Fazla bilgi açıklamadı


Aynı zaman Square’in de CEO’su olan Dorsey, merkezi olmayan finansal hizmetlerin oluşturulmasını kolaylaştırmayı amaçlayan yeni bir işletme olan TBD’nin lansmanını duyurmuştu. Yapılan son açıklamalarda ise son girişimin merkezsiz borsa olarak piyasaya sürüleceği ifade edildi.

Jack Dorsey, platform hakkında daha fazla bilgi açıklamadı. Bu nedenle projenin şu an için hala teorik aşamada olduğu düşünülüyor. Ancak CashApp’in sağlamlığı göz önüne alındığında, geliştirme adımının çok uzun sürmeyeceği ve karmaşık olmayacağı düşünülüyor.

Nasıl bir sistem olacak?


Peki nasıl bir sistem olacak? Elon Musk gibi kripto piyasasında ismini duyurmuş bir isim varken Jack Dorsey işin içinden sıyrılabilecek mi? Acaba CEO'luğunu yaptığı Twitter bu işin içinde ne kadar olacak? 'Meme'ler son hızla kripto üzerinde satılıyorken tıpkı ilk tweet'i gibi çeşitli 'tweetler'i satışa çıkarakcak mı? Özellikle dolandırıcılığın üst düzeyde olduğu kripto parada yeni ve güvenilir bir sistem kurup rağbeti nasıl sağlayacak? Jack Dorsey kripto dünyası için geç mi kaldı? Bütün bu soruların cevabını merakla bekliyoruz, bakalım neler çıkacak...

Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler