Geri Dön
'Uyuyan Milletvekilleri'ni ifşa eden uygulama mı? Gerçekten mi?

'Uyuyan Milletvekilleri'ni ifşa eden uygulama mı? Gerçekten mi?

Teknoloji her geçen gün gelişmeye ve ilerlemeye devam ediyor. Yeni bir gün de akla hayale gelmeyecek bir yazılımın sunulması an meselesi. Belçika'da uyuyan millet vekillerini tespit eden bir yapay zeka geliştirilmiş. Bu yapay zekaya gelin hep birlikte Molatik olalım.

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

İfşa ediyor


Belçika merkezli bir teknoloji şirketi olan Dries Depoorter, Python üzerinden yapay zeka tabanlı bir yüz ve telefon tanıma sistemi geliştirmiş. Daha önceki örneklerinden biraz farklılık gösteren bu yazılım, meclis toplantısı sırasında telefonuyla ilgilenen politikacıları uyararak bir nevi ifşa ediyor.

Twitter ve Instagram üzerinden


The Flemish Scrollers adı verilen bu teknoloji sayesinde YouTube'da canlı yayınlanan meclis toplantısında, yapay zeka telefonuyla ilgilenen politikacıları tespit ediyor ve hem Twitter hem de Instagram üzerinden bu kişileri etiketleyerek bir gönderi oluşturuyor.


Belçika Flaman Belediyesi'nin tüm toplantıları YouTube'da canlı olarak yayınlanıyor. Canlı yayın başladığı anda Python aracılığıyla yapılan bu yazılım, otomatik olarak telefonları taramaya başlıyor ve yapay zeka ve yüz tanıma teknolojisi sayesinde dikkati dağılıp telefonuyla ilgilenen politikacıları tespit ediyor. Telefonuyla ilgilenen politikacıların fotoğrafları Instagram ve Twitter üzerinden "Sevgili dikkati dağılmış X kişi, lütfen işinize odaklanın" başlığıyla paylaşıyor.

İyi olmuş mu?


Bence harika olmuş denilebilir. Sonuçta demokrasinin görüldüğü ülkelerde millet vekillerini halk seçiyor. Kimse de mecliste telefonuyla oynasın ya da uyusun diye millet vekili yapılmıyordur diye düşünmekteyim. Bir de sosyal medyadan afişe edilmesi de işin ayrı cazibesi. Bence bu sistem bütün meclislerde kullanılmalı. Sonuçta hiçbirimiz iş yerinde uyuyamıyor ya da uzun süre telefonumuzla ilgilenemiyoruz değil mi? Millet vekilleri de ilgilenmesin. Bakalım bu sistem hangi meclislerde kullanılacak? Merakla bekliyorum.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler