Geri Dön
Yeni PUBG haritası Venezia, oyuna renk katacak

Yeni PUBG haritası Venezia, oyuna renk katacak

Türkiye'de de çok fazla oyuncusu olan PUBG, yepyeni bir haritayla güneşi ve evreni selamlamaya hazırlanıyor. Yeni haritanın ismi Venezia ve adı üstünde Venedik'teyiz. Peki Venezia haritasında neler var?

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Seveniyle sevmeyeniyle, ne olursa olsun PUBG, rekabetçi oyun kültüründe yeni bir eşiğin aşılmasını sağladı. Oyunun getirdiği hareketlilik, e-spor dünyasındaki çeşitliliği artırdı ve turnuvaları şekillendirip güçlendirdi. Sırf bu popülerlik faktörü ve e-spor camiasına kattıkları yönünden bile PUBG'yi takdir etmeliyiz. Oyuna yenilik gelmemesinden, PUBG'nin rakipleri gibi esnek olamamasından yakından kullanıcıları arada bir gülümsetmeyi başaran yenilikler de çıkıyor. Oyun, tazeliğini korumaya çalışıyor. Yeterli olup olmadığı tartışılır. Fakat PUBG haritalarla yenileniyor.

Haberin Devamı

Yeni PUBG haritası Venezia, oyuna renk katacak

PUBG yeni harita ekledikçe, oyuna olan ilginin yükseldiğini de görüyoruz. Bunun en önemli örneklerinden biri, yakın zamanda çıkacak olan Venezia haritası olacak. Venedik haritası şeklinde tasarlanan ve tasarımı içerisinde PUBG'ye göre pek çok farklı özellik taşıyan bu haritayı incelemekte yarar var.

PUBG'nin Venezia haritası nasıl keşfedildi?

Oyuna bir kar haritası eklendiğini biliyorduk. Şirket bu kar haritasını çok beğenmiş olacak ki, o haritayı yapan tasarımcının elinden bir de Venedik haritası çıkıyor şimdi. İsmi Venezia olan haritada, Venedik'in ana hatlarıyla resmedildiğini görüyoruz. Oyunun bu planını Reddit kullanıcılarından IamEzalor ortaya çıkardı ve üstelik bir görsel de paylaştı. Görsel, samimi bir heyecan yaratıyor.

Haberin Devamı

Venezia haritasında neler var?

Yeni PUBG haritası Venezia, oyuna renk katacak

Venezia haritasında, PUBG'nin geri kalan tüm haritalarından daha farklı bir şey denendiğini söyleyebiliriz. Sıcak çatışmalar, ciddi bir şekilde teşvik ediliyor gibi. PUBG'nin açık alanda çatışmaya imkan tanıyan, görüş mesafesinin çoğunlukla geniş olduğu haritalarına kıyasla, Venezia haritası farklı bir deneyimin vaat ediyor. Daha önce karşılaşmadığımız pek çok detayla karşı karşıyayız.

Önceden PUBG haritaları çok daha az detaylı işlenmiş ve kuşbakışı bakıldığında pekala 'sade' görünen haritalardı. Erangel gibi haritalar bunun en önemli örnekleri. PUBG, Erangel gibi çok boyutlu olmayan haritaları terk ederek, daha yenilikçi bir bakışla yaklaşıyor ve haritalarını çeşitlendiriyor.

Özellikle, Venezia isimli haritasının kuşbakışı görünüşüne bakarsak, detaylandırılmış ve ciddiye alınmış bir şehir göreceğiz. Pek çok su kanalı, adacık ve bina bir arada. Bu, oyunun heyecanını zirveye çıkartacak ve belli ki sıcak çatışmalarla birlikte beklenmedik kayıpları da beraberinde getirecek.

Venezia PUBG için geri dönüş olabilir mi?

Elbette olabilir. Detaylandırılmış ve zorlaştırılmış bir harita deneyimi, her ne olursa olsun oyuncunun dikkatini çekerek oyuna bağlanmasını sağlar. Oyun, ekleneceği söylenen yeni araç ve silahlarla da Venezia'da sunmayı hedeflediği deneyimi güçlendirmeye çalışıyor belli ki. Güncellemenin bir an önce gelerek kullanıcıya sunulması, rekabetçi tavır içerisindeki beklenmedik plan bozulmalarını hedefleyen bir haritanın PUBG'yi ne kadar perçinleyebileceğini ortaya koyacak.

Haberin Devamı

Yenilikler neler?

Su altında kullanılabilen bir patlayıcı olan HK-911, bildiğimiz C4 patlayıcı, oyuncuların merakla beklediği Beretta ARX 160 ve Benelli M4 shotgun, oyuna eklenen silahlar. Bir bisiklet ve Vespa motor da PUBG için can kurtarıcı olacak. Ayrıca su kanalları için aquarail de geleceği söyleniyor.

Öte yandan binaların yüzde 60 oranında azaltılacağı, köprülerin yarı yarıya artacağını ve kırmızı bölgenin büsbütün kaldırılacağını söyleyebiliriz. Zaten epey süredir pek de işlevsel olmadığını kullanıcıların fark ettiği kırmızı bölgenin kaldırılmasıyla gerilim, oyun içi faktörlerden çok oyuncular arasındaki faktörlerden beslenecek.

andac.uzel@demirorenmedya.com
twitter.com/andacuzel

Benzer İçerikler