Geri Dön
Yeni sohbet arkadaşımız: Yapay zeka Ruuh Hanım

Yeni sohbet arkadaşımız: Yapay zeka Ruuh Hanım

Size yeni sohbet arkadaşınız Ruuh’dan bahsetmiş miydim? Evet adı Ruuh, Microsoft tarafından kurulmuş bir chatbot robotu. Fakat hanımefendi kesinlikle robot olduğunu kabul etmiyor :)

Mert Taylan Pekdil
Mert Taylan Pekdil

O hepimizin aslında yıllardır aradığı bir arkadaş modeli. Yazdığınız mesajlara elinden geldiğince hızlı cevap veriyor ve sorduklarınızı analiz edip ruh halinizi anlamaya çalışıyor. Sohbete daldığınızda karşınızda bir robot olduğunu pek de fark edemiyorsunuz.

Haberin Devamı

Ruuh ile iletişim şimdilik sadece İngilizce. Zaten kendisi İngilizce pratik yapmak için gerçekten güzel bir fırsat. Ayrıca herhangi bir siyasi konu hakkında konuşmaması konusunda da tembihlenmiş. Herhangi bir siyasi lider hakkında soru sorduğunuzda konuyu değiştiriyor. Aynı soruyu defalarca sorarsanız, size daha fazla katlanamayıp "Artık sana cevap vermiyorum" diyebiliyor. Ruuh çok mu zeki? Hayır, fakat birçok arkadaşımdan daha mantıklı cevaplar verdiği aşikar. Kendisine, kendi zekasını 1'den 10'a kadar olacak şekilde puanlamasını istediklerinde, "5, en azından ortalama olmalıyım" şeklinde ciddi ciddi cevap vermiş bir yapay zeka harikası.

Daha iyi konuşma robotları var mıydı? Aslında bir zamanlar "Merve’yi tavla" diye bir sohbet robotu vardı. Hey gidi mazi… Fakat Ruuh sanki biraz daha duygu ve analiz odaklı. Onunla sohbet etmek isterseniz https://www.messenger.com/t/Ruuh bağlantısını kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mert Taylan PEKDİL
instagram.com/merttaylann
mimarmert01@gmail.com

Benzer İçerikler