Geri Dön
55 yaşındaki örümcek adam Alain Robert binalara tırmanmayı sürdürüyor

55 yaşındaki örümcek adam Alain Robert binalara tırmanmayı sürdürüyor

Alain Robert bir dönem gerek ana haber bültenlerinin absürt haberler köşesinde, gerek magazin programlarında "örümcek adam yine tırmandı" şeklinde karşımıza çıkardı. Fakat kendisini bir süredir ne haberlerde ne de yabancı basında göremiyorduk. Örümcek adamlıktan emekli olup bir sahil kasabasında ağ örmeye başladı sanıyorduk ama Robert, tırmanmaya hala devam ediyormuş.

Turcel Orman
Turcel Orman

Paris'in La Defense adlı 4'üncü en yüksek iş merkezine tırmanırken görüntülenen Alain Robert, 55 yaşında olmasına rağmen tırmanma girişimlerine devam ediyor. Bir süredir ortalardan kaybolan Robert, Paris'te tekrar karşımıza çıktı.

Haberin Devamı

İlerleyen yaşından ötürü tırmanma girişimlerinin aralarında daha uzun süre bırakan ve bu arada enerji toplayan örümcek adam lakaplı çılgın adam, tırmanışlarında yalnızca tırmanma ayakkabısı ve kaymamak için tebeşir tozu kullanıyor.

Fransa'da tırmandığı iş merkezi, Fransız bir enerji şirketleri grubunun ofisi ve 187 metre uzunluğunda. Alain Robert'in bu binaya tırmanması bir saatten biraz uzun sürdü. Ofis çalışanları da bu girişimi merakla izledi ve başarıyla sonuçlanması sonrasında uzun süre alkışladılar.

La Defense tırmanışı Robert'in düşmeden ya da tutuklanmadan tamamladığı 3'üncü girişimi çünkü Robert, geçmişte sık sık tutuklandı. Özellikle 2008 yılında küresel ısınmayla ilgili pankart asmak için New York Times binasına tırmanırken tutuklanması büyük ses getirmişti.

Haberin Devamı

Yani örümcek adamımız Alain Robert, sadece çılgınlık olsun diye değil sosyal sorumluluk amacıyla da tırmanışlar gerçekleştiriyor. Tırmandığı binalar arasında Burj Khalifa, New York Times, Lumiere ve Türkiye'deki Sapphire bulunuyor.

Paris'teki başarılı tırmanışı sonrasında "Yükseklere çıkmak için fiziksel olarak yeterli gücüm olduğu sürece tırmanmaya devam edeceğim" dedi.

Keşke kariyerini sonlandırmadan DC Comics kendisine sponsor olup Marvel'ın Örümcek Adam serisine rakip olarak sunsaydı. Fakat hiç düşünmediler. Hatta değil DC Comics, adamcağıza hiçbir nalbur bile sponsor olmadı.

Düşerek değil, ecelinle ölmen dileğiyle Alain Robert...

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler