Geri Dön
Alper Tüydeş ve Zibidi'nin ilginç macerası

Alper Tüydeş ve Zibidi'nin ilginç macerası

Sosyal medyada ilginç ve başarılı işlere imza atan birçok kişi var. Onlardan birisi de doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş. Geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir yavru güvercin fotoğrafıyla bütün ilgiyi üzerine topladı. Zibidi adını verdiği güvercin yavrusu ve Alper Tüydeş’in macerasına Molatik olduk.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Alper Tüydeş profesyonel doğa fotoğrafçısı. Daha önce de Molatik’te kendisine yer vermiştik. Çok değerli işlere imza attı, atmaya da devam ediyor. Özellikle çektiği kuş fotoğrafları ve objektife zorla giren inekleriyle adından söz ettiriyor. Twitter’da da büyük bir takipçisi kitlesi var. Kuş meraklısı Alper Tüydeş’in bu defa başına gelenler ise yüzümüzde tebessümlere sebep oldu.

Haberin Devamı

Son anda hayata tutundu

Kuşlarla ilgilendiğini söylemiştim Alper Tüydeş’in. Güvercinleri arasında yeni doğan bir tanesi ebeveynleri tarafından ısıtılmayı bırakınca donmuş. Alper Tüydeş de öldüğünü zannetmiş ancak kahramanımız son anda gagasını oynatınca hayatta kalmayı başarmış. Macerası da böylelikle başlamış oldu Zibidi’nin.

Adeta bir mucize gerçekleşmiş, minicik, tüysüz bir güvercin hayata tutunmuş oldu. Kendisini sıcak bir ortamda tutmak için kaloriferin üstünde bakmaya başladı ve bu anları Twitter’da bizlerle paylaştı Alper Tüydeş.

Uçmadan gezmeye başladı

Zibidi ismiyle karşımıza çıktı minik güvercin. O kadar inatçıydı ki kısa sürede yaşama tutunmuş, büyümeye başlamıştı. Tabii Alper Tüydeş’in büyük gayretlerini de yadsıyamayız. Ancak asıl mesele daha uçmadan Türkiye turu yapması oldu. Bu sevimli canlı Alper Tüydeş’e yarenlik etmeye başladı, ikili Türkiye’yi dolaşıp, fotoğraf çekmeye devam ediyor. Kısa sürede fenomen haline geldi. Bizler de Zibidi’nin tatlı macerasına Molatik olduk.

Haberin Devamı

Bir de Yaren leylek var ama onun macerası çok karışık. Belki bir ara ona da değiniz.

Yolunuz açık olsun…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler