Geri Dön
'Best Model' birincisi Melisa İmrak neden tepki çekti?

'Best Model' birincisi Melisa İmrak neden tepki çekti?

'Best Model Türkiye' yarışmasının birincileri belli oldu. Erkeklerde Oğuzhan Bolat, kadınlarda Melisa İmrak birinci seçildi ve 'Best Model' oldular. Ancak Melisa İmrak'ın gerçek yaşı bir anda gündemi salladı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Evet, henüz 15 yaşında

Best Model Türkiye yarışmasının birincileri belli oldu. Erkeklerde Oğuzhan Bolat, kadınlarda ise Melisa İmrak birinci seçildi. Ancak gelin görün ki Melisa İmrak bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Sebebi Melisa İmrak'ın birinciliği hak edip hak etmemesi değil. Yaşı! Melisa İmrak 15 (yazıyla on beş) yaşında 'Best Model' seçildiği için birçok kişinin tepkisini çekti.

Ailesinden gerekli izinler alınmış

İmrak için "Daha çocuk yaşta!" ya da "O Ses'e katılsa 'Çocuklar' yarışmasına dahil edilir" gibi yorumlar yapıldı. Peki 'Best Model' birincisi Melisa İmrak neden tepki çekti? Öncelikle konuya biraz soğukkanlı yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. 15 yaşında bir genç kızın böyle bir yarışmaya katılma hakkı var mı? Kurallar gereği var. Evet evrensel ilkelerle belirlenen kurallara göre 18 yaşından küçük herkes çocuk. Ancak Melisa İmrak için bir kural çiğneme durumu yok ortada. Ailesinden gerekli izinler alınmış ve yarışmaya katılmış hatta birinci seçilmiş Melisa İmrak.

Simge Tertemiz de 15 yaşındaymış

Ailesi de kızlarının arkasında. "Biz yanlış bir şey yapmadık" diyen aile "Şarkıcı çocuk olabiliyor, oyuncu çocuk olabiliyor da neden 15 yaşındaki bir kız model olamasın?” diyorlar. Haklılar mı, bence haklılar. Gerekli izinler alındığı müddetçe, yarışma kuralları ihlal edilmediği sürece her şey uygun. Kaldı ki yıllar önce 'Best Model' seçilen Simge Tertemiz de birinci olduğunda henüz 15 yaşındaymış. Neden Simge Tertemiz'in 2000'li yıllardaki birinciliği bu kadar olay olmazken bu konu şimdi gündeme geliyor? İkinci bir Aleyna Tilki vakasıyla mı karşı karşıyayız? 'Küçük İbo'lara, 'Küçük Onur'lara sahip çıkarken genç bir kızın bir yarışmada birincilik kazanması nasıl olur da "Amaaan"lık tepkilerle karşılanabilir ki?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler