Geri Dön
Kim Kardashian'ın 'kimono'dan vazgeçmesi bu kadar zor olmamalıydı

Kim Kardashian'ın 'kimono'dan vazgeçmesi bu kadar zor olmamalıydı

Kim Kardashian, yeni korse markasının ismi olarak 'kimono'yu seçmiş, ortalık birbirine girmişti. Kardashian öyle bir eleştiri yağmuruna tutuldu ki 'kimono'dan mecburen vazgeçmek zorunda kaldı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sırf içinde 'kim' var diye!

Kim Kardashian'ın yeni korse markasına çok affedersiniz içinde 'kim' lafı geçti diye 'kimono' kelimesini layık görmesi trajikomik bir olaydı. Geçtiğimiz günlere damga vuran bu olay, sosyal medyayı da küresel çapta etkiledi. Kardashian, söz konusu ismin değiştirilmeyeceğini söyleyerek herkesi daha da şoke etmişti. Japonların koskoca 'kimono'sunu, o kültürel değerlerini Kardashian'ın oyuncağı haline dönmesini istemeyenler ise #KimOhNo (Kim, ah, hayır) etiketiyle tepkilerini dile getirdi.

İlla tepki çekmesi mi lazımdı?

Kardashian, tam da tahmin edileceği gibi kısa zamanda linç yedi. Ve an itibariyle geri adım attı... Instagram'dan bir post paylaşan Kardashian, "Her zaman çevremi dinlerim, öğrenirim ve kendimi geliştiririm" diyerek korseleri yeni bir isimle piyasaya süreceğini bizlere itiraf etmiş oldu. İşte tam olarak bu kısmın üzerinde durmamız ve şunu sormamız lazım: Kim Kardashian'ın 'kimono' isminden vazgeçmesi için illa büyük tepkiler çekmesi mi lazımdı?

Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar...

Kardashian, Japonların en önemli kültürel miraslarından birini 'markalaştırmak'tan sıkıntı görmemesi asıl problem. "Kardashian'ın düşünceli davranmasını beklemek hata" diyenleri anlamıyorum. Kardashian tek başına hareket etmiyor ki. Çevresi geniş. Onun için çalışan, işlerini kolaylaştıran bir sürü insan var. Kardashian'ın böyle bir hamlesinin dünya genelinde sadece Japonların değil tüm dünyanın tepkisini çekeceği nasıl olur da düşünülemiyor? Yoksa yıldızlar sandığımızın aksine çok daha mı yalnız? Bir uyaranları yok mu cidden? Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar mı yoksa her biri?

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler