Geri Dön
Spotify birdenbire hayatımızın tümü olmayı nasıl başardı?

Spotify birdenbire hayatımızın tümü olmayı nasıl başardı?

RTÜK'ün aralarında Spotify'ın da olduğu birkaç internet sitesine lisansları bulunmadığı halde yayın hizmeti gerçekleştirdikleri gerekçesiyle ihtarda bulunmasından sonra Spotify'dan olumlu adım geldi. Peki ya gelmeseydi? Sahi Spotify, Kenan Doğulu'nun şarkısındaki gibi birdenbire hayatımızın tümü olmayı nasıl başardı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Hepimiz alarma geçmiştik

RTÜK, aralarında Spotify'ın da olduğu birkaç internet sitesine ihtarda bulunmuştu. Lisansları bulunmadığı halde yayın hizmeti gerçekleştirdikleri gerekçesiyle bulunulan bu ihtar sonrasında söz konusu sitelere lisans başvurusu gerçekleştirmeleri için 72 saat süre tanınmıştı. Bir anda sosyal medyayı sallayan bu olay özellikle Spotify bağımlılarını acayip tedirgin etti.

Olumlu adım geldi

Ancak korkulan olmadı, Spotify'dan olumlu adım geldi. Spotify'ın Türkiye'deki çevrimiçi müzik hizmetine devam edebilmek için RTÜK'ten yayın lisansı alacağı, hatta Türkiye'deki pazar payını kaybetmemek adına da Türkiye'de bir temsilcilik açacağı konuşuluyor. Yani her şey yolunda gidiyor. Peki Spotify adeta bir Kenan Doğulu şarkısı gibi hayatımızın tümü olmayı nasıl başardı?

Rakiplerinin çok ilerisinde

Müzik listeleri, farklı ülkelerden keşifler, arşivi ve yeni çıkan şarkılara erişme kolaylığı Spotify'ı rakiplerinin ilerisine taşımayı başarıyor. Özellikle de kullanıcı dostu arayüzü Spotify'ı rakipsiz kılıyor desek hiç de abartmış sayılmayız. İllegal dinlemelerin önünü kesen, her geçen gün daha da ağırlığını müzik sektörüne koyan Spotify her ne kadar bazı editoryal problemlerle karşılaşsa da -mesela rap müziğin fazlaca gözümüzün önüne sokulması gerçeği gibi- yine de 'trend belirleme' konusunda rakiplerinin çok ilerisinde. Spotify'ın Türkiye'de hatırı sayılır orandaki dinleyici kitlesini kaybetmeyerek lisans başvurusunda bulunması ve marka değerine "Türkiye'nin talebini reddetti"lerle zedelememesi de bir diğer artı durum elbette.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler