Geri Dön
The Simpsons'ın Dünya Kupası tahmini tutacak mı?

The Simpsons'ın Dünya Kupası tahmini tutacak mı?

The Simpsons dizisi bugüne kadar pek çok kez geleceğe dair tahminlerde bulundu. Her zaman popüler kültür içerisinde ayrı bir yer edinmeyi başaran The Simpsons dizisi ilk kez yayınlandığı 1989'dan bugüne kadar tam 31 yıldır pek çok ilginç detaya da bölümlerinde yer verdi. The Simpsons, Kobe Bryant'ın ölümünden sonra tekrar gündeme geldi...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sosyal medyayı heyecanlandırdı

İddialar şu şekilde: 23 yıl önce yani tam 1997 yılında yayınlanan bölümde Dünya Kupası final maçında Meksika ve Portekiz'i izliyoruz. Meksika ve Portekiz bayrakları Simpsons'çıklarımızın TV ekranını süslüyor. Dolayısıyla pek çok Meksikalı ve Portekizli heyecana kapılmış durumda. Özellikle sosyal medya üzerinden pek çok Meksikalı ve Portekizli takımlarına olan güvenlerinin üstüne bir de "Eee, Simpsons'ta bile dediler"i eklemiş durumda.

Performansları gayet iyi

Ve fakat, ufak bir detay gözden kaçıyor. 23 yıl önce yayınlanan bölümde evet, Meksika ve Portekiz cidden de finale kalıyor ama tam olarak tarih verilmiyor, açık açık 2018 Dünya Kupası denilmiyor, herhangi bir Dünya Kupası deniliyor. Dolayısıyla o kadar da coşmanın bir anlamı aslında yok. Ama elbette Meksika'nın da Portekiz'in de turnuvadaki ümit vadeden ve izleyenleri heyecanlandıran futbolunu da unutmamak gerekiyor.

The Simpsonsın Dünya Kupası tahmini tutacak mı

Tutturmuşlardı

İşin bir de Simpsons dizisinde 31 yıldır pek çok kez geleceğe yönelik tahminlerde bulunulmuş olması ve bu tahminlerin bazılarının tutturulmuş olması kısmı var. Çok ünlü bir oyuncak firmasının iflas edeceği, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkan olacağı ve Ebola salgınının dalga dalga yayılacağı gibi pek çok tahmin 'tutturulmuş'tu. Kobe Bryant'ın ani ölümünden sonra yine "Simpsons nasıl bilebiliyor?" dedirtiyor dizi. Bu dizinin olayı ne sizce? Basit bir çizgi filmden çok daha ötesi mi?


can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler