Geri Dön
50'li yaşlarında Jennifer Lopez nasıl genç kalabiliyor?

50'li yaşlarında Jennifer Lopez nasıl genç kalabiliyor?

Dünyanın en ünlü isimlerinden birisi Jennifer Lopez. Dansları, şarkıları, fiziği, güzelliği her daim konuşuluyor. Bizler de Jennifer Lopez’in nasıl oluyor da hala bu kadar genç kalabileceğine Molatik olduk. Bakalım Jennifer Lopez’in ‘sırları’ nelermiş.

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Doğaya meydan okuyan Jennifer Lopez, türünün nadir örneklerinden biri. Görüntüsü, yaşına dair hiçbir ipucu vermiyor. Yani bir insan 50'sini geçmişken nasıl bu kadar sağlıklı, nasıl bu kadar pürüzsüz görünebilir ki? Özellikle de cildinin kalitesi inanılmaz... Hırs yaptık, araştırdık. Meğer çok basit bir sırrı varmış!

Haberin Devamı

Jennifer Lopez hepimizin ezbere bildiği, artık uzmanlardan duymaktan kusacağımız şeyleri birebir uyguluyor olabilir. Düzenli uyku, su içmek, meditasyon yapmak, spora gitmek, sebze ve protein ağırlıklı beslenmek gibi klasik şeyler... Ama 20 yaşında göstermesinin tek sebebi bunları yapması olabilir mi? OLABİLİR Mİ SAHİDEN? Bakar mısınız, hiç 52 gibi duruyor mu Allah aşkına? Taş çatlasa 22 dersiniz!

Böyle görünmeyi nasıl başarıyor?

J.Lo’nun en bilinen özelliği içki içmemesi. Birçok kişinin kendisini zorlamasına rağmen içki ile arasında büyük bir mesafe var. J.Lo, hiçbir yerde ve hiçbir koşulda, kesinlikle içki içmiyor; evet. İşte kanıtlar...

Bir keresinde InStyle'e "Alkol cildi mahvediyor" demişti: "Tabii ki, kadeh tokuşturmayı herkes sever. Ama sürekli su içen bir insan olarak, su bardağı ile kadeh tokuşturamazsınız. Bu yüzden alkol ile kadeh kaldırıp içmeden yerine bırakıyorum."

Haberin Devamı

İçki cilde nasıl zarar veriyor?

Dermotolojist Jill Waibel'e göre evet; alkol cildi mahveden bir şey: "Alkol tüketimi kısa vadede yüzde kızarıklık ve şişmelere neden olur. Uzun vadede ise ciddi hasar vererek dehidrasyonun yanı sıra, şeker hastalığına da davetiye çıkarır. Böylece cildiniz daha hızlı yaşlanır, daha hızlı kırışır. Sağlıklı cildin anahtarı hidrasyondur. Yani, bol su tüketimi..."

Sadece su içerek mi genç kalıyor?

Jennifer Lopez'in hayat tarzı tam olarak bu: SÜREKLİ SU İÇMEK. Bonus olarak cildine devamlı SPF korumalı nemlendirici uyguluyor, elinden geldiğince güneşte kalmıyor. Onun dışında kesinlikle alkol yok. Sigara yok. Tam bir ‘Yeşilay’ gönüllüsü. Kahve de yok bu arada. "Gençken hiç güneşlenmedim. Hiç alkol almadım, sigara içmedim" demişti bir televizyon programında.

Bütün bu verileri birleştirdiğimizde anlıyoruz ki, Jennifer Lopez'in bu kadar genç görünmesinin ardında yatan neden bol su içmek, alkol/sigara tüketmemek ve mümkün olduğunca güneşte kalmamakmış. Peki, bütün bunlar yeterli mi? Açıkçası bana mantıklı gelmiyor...

Başka 'sırları' da var

Bol su içen, alkol ve sigara tüketmeyen, mümkün olduğunca güneşe çıkmayan çok insan var ama hiçbirinin Jennifer kadar efsane bir cildi yok. Bunu nasıl açıklayacağız? Los Angeles'ta cilt uzmanı olarak çalışan ve müşterileri arasında Jessica Alba, Chrissy Teigen ve Rosie Huntington-Whiteley gibi ünlü isimler bulunan Shani Darden da benim gibi düşünüyor: "Jennifer'ın ne yaptığını ben de merak ediyorum. Belli ki cildine bakmaktan ziyade başka şeyler de uyguluyor."

Haberin Devamı

Ama şu da var: Jennifer ömrü hayatında BİR KEZ BİLE estetik namına bir şey yapmadığını söylemişti.

İnanmasak mı?

İnanmasak mı? Bir başka cilt uzmanı, NYU Sağlık Üniversitesi Dermotoloji Profesörü Arielle Kauvar da bizimle aynı fikirde. "Jennifer cildine çok iyi bakıyor fakat 40 yaş üstü insanlarda kırışıklık ya da ifade çizgisi olmaması alışılmadık bir şey. Botoks ya da dolgu enjeksiyonu yapmadan cildin böyle görülmesi mümkün değil."

Alkol tüketmemenin ve sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmanın pek çok yararı ama sadece bunlar sayesinde 52 yaşındaki bir cilt böylesine pürüzsüz görünmek biraz zor. Profesyonellerle aynı fikirdeyim. Ama belki de yanılıyorumdur. Belki de J.Lo, parasını bastırıp sonsuz gençlik iksiri filan satın almıştır, olamaz mı?

Benzer İçerikler