Geri Dön
Aleyna Tilki'nin vizyonu sadece Tarkan'la mı sınırlı?

Aleyna Tilki'nin vizyonu sadece Tarkan'la mı sınırlı?

Aleyna Tilki yoluna sağlam adımlarla devam etse de bazı 'kısıtlı' hareketleri şaşırtıyor. Mesela son olarak kendisine gelen parfüm reklamı teklifini Tarkan ve Ajda Pekkan'dan örnekler vererek reddetmiş. İyi de Aleyna Tilki'nin vizyonu sadece Tarkan'la mı sınırlı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Büyük bir baskı altında

Aleyna Tilki, Türkçe pop'ta büyük bir heyecan yaratsa da bir türlü kendisinden bekleneni verememeye başladı. Evet, 'Sen Olsan Bari' şarkısıyla tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isme dönüşen, adını kalıcılaştıran bir yıldız olsa da ondan beklentiler o kadar büyük ki, bu baskı altında biraz kendini tekrarlamaya başladı. Şu anda da müziğinden daha çok başrolünde yer aldığı dizisiyle gündemde.

Rihanna'lar, BTS'ler marka peşindeyken...

Halbuki ondan beklentimiz uluslararası çapta işlere imza atması. Warner'la sözleşme imzalayan Tilki'nin uluslararası çaptaki projesi merakla beklenirken Tilki'den şaşırtıcı bir açıklama gelmiş. Kendisine bir parfüm firmasından gelen reklam teklifini Tarkan ve Ajda Pekkan'dan örnekler vererek reddetmiş. "Eğer bir gün Tarkan ya da Ajda Pekkan bir parfüm reklamında oynarsa o zaman bu konuyu düşünebilirim" diye bir cevap vermiş firmaya. Rihanna'lar, BTS'ler kendi markalarını yaratma peşindeyken Aleyna Tilki'nin ufak bir reklam filmini Tarkan ve Ajda Pekkan'la kıyaslaması biraz fazla 'eski usul' kaçıyor.

Beklentiler çok büyük olunca...

"Aleyna Tilki'nin vizyonu sadece Tarkan'la ya da Ajda Pekkan'la mı sınırlı?" diye düşünmeden edemiyor insan. Pop müziğin üretim sıkıntısı yaşadığı bu dönemde Aleyna Tilki'nin daha radikal adımlar atması, yapılmayanı denemesi daha doğru adımlar olmaz mı? Benim Tilki'den beklentim hâlâ büyük. Star ışığı var ve yoluna aslında gayet sağlam adımlarla devam ediyor. Ama beklentiler o kadar büyük ki ondan, hep daha fazlasını istiyor insan. Kendisini Tarkan'la ya da Ajda Pekkan'la sınırlaması yerine Dua Lipa'larla, Miley Cyrus'larla, Billie Eilish'lerle kıyaslaması daha doğru olmaz mı? Pop'un yeni yıldızı çünkü Aleyna Tilki. Önceki yıldızların yolundan ilerlemek yerine çağdaşlarının adımlarını kovalamalı bence...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler