Geri Dön
Didem Uzel ABD için neler söyledi?

Didem Uzel ABD için neler söyledi?

Koronavirüs ile beraber ülkelerin sağlık sistemleri tartışma konusu olmaya başladı. Özellikle de Koronavirüs'le mücadelede en başarısız ülke konumundaki ABD kafalarda soru işareti yaratıyor. Yılların sunucusu ve oyuncusu Didem Uzel,  ABD için bir hayli enteresan şeyler söylemiş, Molatik olmamak elde değil...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Pek çok kişi ABD'yi terk etmeye başladı

Sunucu ve oyuncu Didem Uzel, bir döneme damga vuran isimlerden biriydi. 90'larda ekran başında olup da onu tanımayan yoktu. Selim Sarı ile evlendikten sonra ABD'ye yerleşeyen Uzel, Koronavirüs'ten ötürü artık Türkiye'ye döndüklerini söylemiş. Evet, ABD'de yaşayan pek çok kişi yaşanan olaydan ötürü Türkiye'yi daha güvenli bulmaya ve yurda dönmeye başladı. Böyle bir trend oluştu. Ama Uzel'in söyledikleri, itirafları "Yok artık" dedirtecek kadar enteresan. Peki ne demiş Uzel?

"Allah kimse Amerika'da acile düşürmesin"

Uzel, şunları söylemiş: "Allah kimseyi Amerika'da acile düşürmesin. Ufacık bir şey için saatlerce bekliyorsunuz. Apandisit ameliyatına girmek için 12 saat acılar içinde bekledim, sedye ile tuvalet kapısında yatırdılar. 3 yıl önce pandemi yokken tecrübe ettiğimiz bir durum. Bu bahsettiğim çok iyi bir hastane üstelik. Bu şartlarda sistemin çökmesi çok normal. Çocuğumuzun geleceğini ve sağlığını düşündüğümüz için döndük. Geri dönmeyi düşünmüyoruz."

'İstenilmeyen ülke'ye dönüştü!

Uzel, ABD'nin sağlık sisteminin zayıflığına dikkat çeken ilk isim değil. Ancak söyledikleri bir hayli enteresan. Yani birçoğumuz zannediyoruz ki ABD'nin sağlık sistemi Koronavirüs yüzünden çöktü. Halbuki sistem zaten o kadar zayıfmış ki, sallantıdaymış ki alarm veriyormuş zaten. Uzel gibi ABD hayali kuran, oraya yerleşenlerin "Çocuğumun sağlığı ve geleceği için bir daha dönmeyeceğiz oraya" kafasına girmeleri enteresan. ABD gibi bir süper güç 'istenilmeyen ülke' konumuna düştü belki de ilk defa bu kadar. Gidişat enteresan, değil mi?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler